Iš dangaus – jūrų gėrybės | KaunoDiena.lt

IŠ DANGAUS – JŪRŲ GĖRYBĖS

Šeštadienį Kinijoje, Čingdao mieste, gyventojai sulaukė aštuonkojų, krevečių, jūrų žvaigždžių ir kitokių vandens gyvių lietaus.

Dar ir šiandien, ko gero, žmonės juos mato miesto gatvėse ir net ant elektros laidų.

Meteorologai keisto lietaus priežastimi įvardijo didelę audrą Geltonojoje jūroje. Kai šėlsta stichija, nenuostabu, kad krevetės ar kiti vandens padarai gali atsidurti keletą šimtų metrų arba net kilometrų nuo jūros.

Šiaip tai toks lietus – ne pirmasis pasaulyje. Praėjusį rugsėjį žuvų iš dangaus sulaukė Tampiko (Meksika) gyventojai, o prieš mėnesį šiaurės Kalifornijoje, Orvile (JAV), nulijo karpių lietus.

Dar iš istorijos

1794 m. prancūzų kariai, laiką leidę netoli Lilio, žiūrėjo išsižioję ir nemirksėdami į dangų, iš kurio krito rupūžės.

1876-aisiais Kentukio gyventoja pranešė apie krintančius mėsos gabalus. Vėliau buvo nustatyta, kad tai – elniena.

Visai neseniai – 1974 m. Golburne lijo vorais, po dvejų metų San Luis Opisbe (JAV) net dvi dienas krito žemyn paukščiai, daugiausia balandžiai.

2008-aisiais paslaptingo žuvų lietaus sulaukė indai, Keralos valstijos gyventojai.

Keiskite nuomonę

Londone (Didžioji Britanija) metinis kritulių kiekis siekia 590 mm, Romoje (Italija) – 760, o Milane (Italija) – 1 000 mm. Todėl iš tiesų "lietingasis" Londonas – vienas sausiausių Europos miestų.

Jei norėsite nardyti

Amazonei priklauso visų planetos upių rekordai, išskyrus vieną. Tai pati ilgiausia, plačiausia ir vandeningiausia upė Žemėje, tačiau ne pati giliausia. Didžiausias Amazonės gylis – 135 m, o štai Kongo upės – didesnis nei 220 m.

Klaipėdos parke

Ėjo mergina iš darbo per parką. Pribėgo būrelis negerų žmonių, atėmė telefoną, iškratė piniginę, pastūmė į krūmus. Po kiek laiko mergina atsikėlė, išsitraukė iš kišenės kalendorių ir karštligiškai puolė jį vartyti:

– Na, tai aišku, velniai rautų! Маrsas Skorpiono ženkle!

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS