Dangoraižis – svetimkūnis | KaunoDiena.lt

DANGORAIŽIS – SVETIMKŪNIS

didžiausią pastatą Europoje. 462 m aukščio dangoraižis – tik 13-as pagal dydį pasaulyje, oficialiai atvers duris, ko gero, gruodį.

Stiklinės kulkos formos 87 aukštų verslo centro dokumentų tvarkymo ir statybos darbai truko daugiau nei dešimt metų.

"Dabar atrodo geriau nei statybos metu. Akys jau priprato, – su "Kokteiliu" įspūdžiais apie  "stikloidą" pasidalijo Lietuvos Respublikos generalinis konsulas Sankt Peterburge Dainius Numgaudis. – Kai yra apšviestas, atrodo efektingai. Tačiau dažnai viršutinis trečdalis būna paskendęs debesyse. Šiaip jau vis tiek svetimkūnis."

Anot į Rusiją išsiųsto klaipėdiečio, Sankt Peterburgo gyventojai neįsivaizduoja, kaip būtų miestas atrodęs, jei dangoraižis būtų pastatytas centre, kaip buvo norėta.

"Inteligentija sukilo ir pasiekė, kad oligarchai atsisakytų plano", – apie buvusią konfliktinę situaciją papasakojo D.Numgaudis.

Kuriozinė situacija

Taip sutapo, kad kai tik "Kokteilis" susidomėjo rekordiniu pastatu, jis neišvengė kuriozinės situacijos. Vakar miesto gyventojai iškvietė ugniagesius, pamanę, kad dega viršutiniai dangoraižio aukštai. Atskubėję gelbėtojai nevyniojo žarnų ir neliejo vandens, nes jokio gaisro nebuvo, o pastatą buvo apsupę debesys.

Suklydo: žmonių pastebėti "dūmai" viso labo buvo tik debesys.

Rusai nori dėmesio

2008 m. Železnovodsko kurorte buvo pastatytas vienintelis pasaulyje paminklas klizmai. Šiame miestelyje išgaunamas gydomasis vanduo "Jessentuki".

Dar didybės

Mekoje esanti mečetė Al Haram – didžiausia mečetė pasaulyje. Jos plotas yra daugiau nei 356 tūkst. kv. m. Chadžo metu mečetėje meldžiasi iki 4 mln. maldininkų. O didžiausia mečetė Europoje yra Čečėnijos sostinėje Grozne. Joje gali melstis daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

GALERIJA

  • Dangoraižis – svetimkūnis
"Kokteilio" archyvo nuotr.
Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS