Dilgėlių varžybų jubiliejus | KaunoDiena.lt

DILGĖLIŲ VARŽYBŲ JUBILIEJUS

Šįmet nei daug, nei mažai – 20 metų sukanka ne bet kokiam, o dilgėlių valgymo pasaulio čempionatui, kuris kasmet rengiamas Anglijoje, Dorseto grafystės Maršvudo kaime.

Vieni tvirtina, kad 1997-aisiais fermeris susiginčijo su kolega. Jiedu nusprendė, kad pralaimėjusysis suvalgys dilgėlę – ne tik lapelius, bet ir stiebą. Kiti teigia, jog tais pačiais metais du kaimo aludės lankytojai iškvietė vienas kitą į dilgėlių valgymo dvikovą.

Pastaraisiais metais dažniausiai nugalėtojo laurus skynusį virėją Philą Thorą šįmet nukonkuravo mokytojas iš Solihalo – Jonas Searle. Tiesa, pedagogui vargu ar būtų pavykę laimėti, jei būtų dalyvavęs pats P.Thoras. Pernai virtuvės šefas per valandą prarijo 26 m (jei būtų jos sudėliotos į liniją) dilgėlių, kurios buvo apie 60 cm ilgio, o šių metų nugalėtojas pergalę šventė sugrūdęs į pilvą kiek daugiau nei 21 m žaliųjų skanėstų.

Vienas varžybų dalyvių "Kokteiliui" papasakojo, kad valgyti dilgėles – nei baisu, nei skauda, kaip atrodytų nebandžiusiajam. Jaučiamas tik lengvas skausmas burnos srityje.

Milžiniška nauda

Dilgėlės stimuliuoja limfos apykaitą ir stiprina imuninę sistemą, mažina artrito simptomus, skatina šlapimo rūgšties pasišalinimą iš sąnarių, palaiko antinksčių veiklą.

Dilgėlės gali padėti pagerinti savijautą, sergant cukriniu diabetu, palankiai veikia vaisiaus vystymąsi gimdoje, skatina pieno gamybą krūtimi žindančioms moterims.

Dilgėlės padeda tirpdyti inkstų akmenis, gali sumažinti hipertenziją, padeda palaikyti normalią inkstų veiklą.

Dilgėlės naudingos sergantiems astma, jos stabdo kraujavimą, sumažina uždegimą, mažina prostatos vėžio riziką.

GALERIJA

  • Išbandymas: valgyti žalias dilgėles – daugeliui būtų neįsivaizduojama atrakcija.
Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS