Gėles užpuolė musytės | KaunoDiena.lt

GĖLES UŽPUOLĖ MUSYTĖS

"Noriu sulaukti skaitytojų patarimo", – prašė klaipėdietė Irma, kuri negali ramiai gyventi dėl to, kad jos gražias gėles apniko mažos muselės.

Moteris sakė, kad viską išbandė, tiesa, nekonkretino, ką.

"Kai nupurškiau chemikalais, pradėjo gėlės mirti", – sujaudintu balsu pasakojo skaitytoja.

Kad jas išgelbėtų, Irma ketina keisti šiems augalams skirtą žemę.

Kodėl "trina rankomis"?

Ar pastebėjote, jog musė, nutūpusi ant maisto, ima "trinti rankomis"? Mums atrodo, jog musė džiaugiasi radusi grobį.

Iš tiesų musių galūnėse yra daugybė skonio receptorių. Nutūpusi ant paviršiaus musė "trindama" priekine kojų pora renka informaciją apie maisto šaltinį: ar nėra toksiškas, ar gausus cukraus ir pan.

Pasaulyje egzistuoja per 120 tūkst. musių rūšių. Lietuvoje dažniausiai sutinkamos dvėselieną mėgstančios mėlynosios ir žaliosios lavonmusės, tikrosios musės, vaisinės muselės, geltonoji javinė, vamzdynų, kuprotosios muselės ir kt.

Apsisaugoti nuo musių nėra sudėtinga. Tiesiog svarbu laikytis sanitarinių sąlygų: užrišti šiukšlių maišus, maistą laikyti sandariuose induose, lauke nepalikinėti nešvarių lėkščių, stiklinių, butelių, išvalyti maisto likučius ypač sunkiai prieinamose vietose ir kt. Taip pat reikia nedelsiant pašalinti naminių gyvūnų išmatas – jos yra ne tik puiki musių veisimosi vieta, bet ir zona, kurioje musė gali nutūpti prieš nusileisdama ant maisto.

Balgos pilis

Pavasarį arba vasarą, kai neturėsite ką veikti, aplankykite Balgos pilį, esančią Kaliningrado srityje. Tiesa, Aismarių rytinės pakrantės stačiame kyšulyje yra likusios tik pilies sienos. Iš jų galima įsitikinti, kokie galingi mūrai buvo iškilę XIII-ame amžiuje.

Balga pirmą kartą paminėta 1258 m. Pilyje buvo stipri įgula ir kariuomenė puolimams. Patogi geografinė padėtis kryžiuočiams leido nuo 1290 m. ruošti plėšikiškus žygius į Žemaitiją.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Regina Liaubertienė

jau tikrai ,moteris prašo patarimo o čia ,nueita į lankas ,

Daiva Zelskiene

gal as ko nesuprantu, betcia visiskai ne i tema!!!

vi

Na tikrai nesąmonė. Apie ką čia tas kliedesys.? Žmonės prašo patarimo, o čia...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS