Išprotėjome: po 1 mln. už butelį | KaunoDiena.lt

IŠPROTĖJOME: PO 1 MLN. UŽ BUTELĮ

Aukcione Honkonge vienas po kito užfiksuoti du planetos rekordai – brangiausiai parduoti buteliai, kuriuose yra (o gal jau tik buvo) alkoholio.

Pirmą kartą didžiausia pasaulyje pinigų suma buvo kilstelėta per varžybas dėl itin reto 60 metų senumo "Macallan" viskio. Aistringam aukciono dalyviui po tris kartus nuskambėjusių plaktuko dūžių teko krapštyti iš piniginės 1,01 mln. JAV dolerių.

Po valandos už kone identišką tokio pat senumo, to paties pavadinimo viskį buvo paklota dar didesnė dolerių krūva – 1,1 mln. Tiesa, antrajame butelyje buvęs viskis skyrėsi nuo pirmojo, nes buvo vieno salyklo.

Anot dienraščio "The Guardien", škotai šį viskį buvo išpilstę vos į 24 butelius. Jie buvo skirti patiems svarbiausiems klientams. Skystis statinėje buvo laikomas 40 metų – nuo 1926-ųjų iki 1986-ųjų. Pirmieji buteliai į aukcioną nukeliavo prieš 30 metų. Tik po tokio laikotarpio neseniai buvo surengtos kitos pirkėjų varžybos.

Etiketes kūrė žinomi poparto krypties dailininkai. Prie brangiau parduoto butelio paplušėjo italas Valerio Adami, prie pigesnio – anglas Peteris Blake'as.

"Kokteilio" pozicija

Geriau vaikų ar senelių namams tuos pinigus būtų paaukoję.

Negerkite ir nesikankinsite

Anot medikų, pagirias dažniausiai lydi galvos skausmas, nuovargis ir nenumaldomas troškulys. Vienas iš dešimties po išgertuvių skundžiasi organizmo išsekimu. Panašiai daug piliečių kankina pykinimas ir prasta psichologinė  savijauta.

Ištikus pagirioms, gydytojai pataria vartoti kuo daugiau skysčių ir leisti organizmui pailsėti.

Neretai žmonės skuba malšinti pagirias, gerdami skausmo malšinamuosius vaistus, tačiau juos pakeisti gali natūralus bikarbonatinis mineralinis vanduo bei tinkamas poilsis. Svarbiausia pagirių metu grąžinti skysčių ir druskų pusiausvyrą organizme.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

A

laikomas 40 metų – nuo 1926-ųjų iki 1986-ųjų. Kažkas nemoka skaičiuoti!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS