Katinas – kurjeris | KaunoDiena.lt

KATINAS – KURJERIS

Rusijoje narkotikų prekiautojai buvo sukurpę originalų planą, kaip į Novomoskovsko nuteistųjų koloniją gabenti kvaišalų.

Kurjeriu turėjo tapti kolonijoje gyvenęs katinas. Pareigūnai žinojo, kad draudžiamos medžiagos į teritoriją turėjo patekti naktį, todėl surengė pasalą.

Negerų žmonių planas patyrė fiasko. Policininkai sučiupo visus narkotikų gabenimo schemos dalyvius, tarp jų ir katiną.

Vėliau tapo žinoma, kad keturkojį iš kolonijos pasiėmė namo išleistas vyriškis, kuris ilgauodegį atidavė pažįstamiems. Naujieji šeimininkai pagamino katinui antkaklį, kuriame ir paslėpė narkotikų.

Praardę antkaklį, pareigūnai jame rado 5,79 g hašišo ir 1,56 g amfetamino.

Sulaikytų piliečių, 32 metų vyro ir 22-ejų moters, namuose buvo atliktos kratos. Įstatymų sergėtojai ten rado didesnius kiekius draudžiamų medžiagų.

Iškelta baudžiamoji byla. Įtariamieji laukia teismo. Jo laukia ir katinas. Tiesa, keturkojis, skirtingai nei šeimininkai, dienas leidžia ne belangėje, o gyvūnų prieglaudoje.

"Kokteiliui" pavyko sužinoti, kad pūkuotasis kurjeris nebus teisiamas, galės ir toliau gaudyti peles. Nagrinėjant bylą, keturkojis bus daiktinis įrodymas.

Mažai žinomi faktai

Katės gali skleisti 100 įvairiausių garsų, šunys – apie 10.

Katės nosies paviršius unikalus, kaip ir žmogaus piršto atspaudas.

Katės turi 60 stuburo slankstelių, o žmonės – 34

Katės – toliaregės, geriausiai mato nuo 75 cm iki 2–6 m. O naktį mato šešis kartus geriau nei žmogus.

Katės mėgsta aukštį, kaip ir leopardai, jaguarai, kurie miega medžiuose.

Negalima katei pašalinti ūsų – ji prastai orientuosis erdvėje, blogai medžios. Ūsais šis gyvūnas gauna informaciją apie vėją, daiktus, temperatūrą – viską, kas supa. Ūsai padeda jam nustatyti net ir tai, ar tilps pro angą.

Katės dažniausiai labiau myli moteris nei vyrus – dėl aukštesnio balso tembro.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Katinėlis

Vargšas katinėlis buvo įtrauktas į tokius šlykščius nusikaltimus. Pasak mokslininkų katės intelektas gali būti prilygintas trimečiui vaikui. Ar tik nepriklausytų tų organizatorių bausti ir už pedofiliją....?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS