Kol radiatoriai šalti | KaunoDiena.lt

KOL RADIATORIAI ŠALTI

Atmintinai žinome tai, kad oficiali šildymo sezono pradžia Klaipėdoje skelbiama, kai vidutinė oro temperatūra tris paras būna žemesnė nei 10 laipsnių šilumos. Ir taip kasmet, vėsiais rudens vakarais kalename dantimis laukdami tų dienų, kai radiatoriai ims šilti.

Liaudis turi sąrašą priemonių, kurios mus gelbėtų iki kol butuose bus šilta.

Pigiausias ir lengviausias būdas sušilti – daryti mankštą. Kaip žinoma, šlykštu ryte keltis, kai kambaryje šalta. Iššokę iš lovos padarykite keletą pritūpimų, atsispaudimų. Beregint nebejausite vėsumos.

Kitas gelbėjimosi nuo šalčio variantas – turėkite augintinį. Katės, šunys – geriausi kailiniuoti šildytuvai. Ekspertai suokia, kad vienam žmogui sušilti reikia trijų kačių. O jų tiek neturite. Užtenka ir vieno rainio arba rekso. Pasiguldykite augintinį ant krūtinės ir po 15 min. jums bus šilta. Tai lengviausias ir maloniausias būdas sušilti.

Jei namuose šalta – gerkite arbatą, o kojas laikykite karštame vandenyje. Bus šilta ne tik jums patiems, bet ir nuo vandens garų įšils kambarys.

Bute bus šilčiau, jei uždegsite keletą žvakių. Jos – puikus ir nebrangus šilumos židinys. Tačiau būkite atsargūs – nepalikite vienų, be priežiūros.

Mažiau romantiški žmonės, kad namuose būtų šilčiau, tiesiog ragina užkamšyti visus langus ir balkonų duris. Būtent pro juos labiausiai iškeliauja šiluma.

Yra ir kitų būdų, kaip pašildyti namus, tačiau jie kerta per piniginę.

Savotiška gelbėjimosi taktika

Per žiemos šalčius apie 50 žiurkių kolonijos narių labai stipriai susikabina uodegomis, kad taptų gyvu lizdu savo vaikams ir apsaugotų juos nuo sušalimo. Toks lizdas vadinamas "žiurkių karaliumi". "Žiurkių karalius" negali judėti ir išgyvena tik maitindamasis kitų kolonijos narių atnašais.

Būkite atsargūs

Miltelių pavidalo cirkonis savaime užsiliepsnoja dėl sąlyčio su kambario temperatūros oru.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Alma

Kažkokia nesąmonė...Naktys dar šiltos, miegam atvirais langais, o čia kažkas kalena dantimis...

Simas

Labai gerai prišildo dujinė viryklė. Aš tai uždegu visus keturius degiklius ir taip prisišyldau kambarius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS