Latviškas testas dėl blaivumo | KaunoDiena.lt

LATVIŠKAS TESTAS DĖL BLAIVUMO

Dažnai per Latviją į Estiją vykstantį Algimantą ne kartą stabdė latvių kelių policininkai. Buvo atvejų, kai klaipėdietį kaimynų pareigūnai norėdavo patikrinti, ar prieš sėsdamas prie vairo jis nėra "gramo daręs".

"Jei be klaidų ištarsite "Šaursliežu dzelzceļš", latvių policininkas įsitikins, jog esate blaivus ir galite važiuoti toliau", – juokavo Algimantas.

Anot "Kokteilio" skaitytojo, tai ne šiaip du žodžiai, kuriais siekiama, kad susipintų liežuvis, o išvertus į lietuvių kalbą jie reiškia "siaurų bėgių geležinkelį".

Kanados bare

Štai Vankuverio (Kanada) alaus bare ant padėkliuko yra loginė užduotis, kurią spręsdamas klientas turi progą įsitikinti, ar dar gali išlenkti bokalą, ar laikas "vynioti" namo.

Užduotis išspręsta būna, jei jos sprendėjas pereina labirintą nuo įėjimo iki išėjimo keliaudamas taku per dviejų spalvų – raudonus ir mėlynus rutuliukus.

Kai nėra alkoholio matuoklio

Kelių policininkai, įtarę, jog vairuotojas neblaivus, dažnai tikrindavo paprastais būdais – liepdavo greitai skaičiuoti nuo dešimties mažėjančia tvarka. Dar pareigūnai paprašydavo įtartiną vairuotoją paėjėti tiesia linija.

Gana objektyviai neblaivumą nustatydavo stovėsena ant vienos kojos. Gandru sustingus reikėdavo ištverti pusę minutės.

O štai Amerikos pareigūnai taiko sudėtingesnius testus. Vairuotojas, kai kojos suglaustos, rankos išskėstos, galva atlošta, akys užmerktos, turi vienu pirštu kelis kartus paliesti nosies galiuką ar išsitempęs stovėti 30 sek. Kaip įsitikinta, neblaivus vairuotojas nesugeba ilgai stovėti tiesiai, supainioja rankas ar nepataiko pirštu į nosies galiuką.

Linksmieji tirščiai

Ralyje šturmanas rėkia pilotui:

– Atrodo, artėjame prie pavojingo posūkio.

– Kodėl taip nusprendei?

– Žmonių vis daugiau po ratais papuola.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS