Mėgstantiesiems gėles | KaunoDiena.lt

MĖGSTANTIESIEMS GĖLES

Nepatikėsite, bet tai tiesa: gėlės vandenyje gali nuvysti vien dėl to, kad jis per daug šaltas. Toks jis nekenkia tik ankstyvosioms gėlėms – jos kaip tik ilgiau išsilaikys, jei pamerksite į šaltą vandenį.

Tikriausiai atkreipėte dėmesį, jog, nuskynus aguoną, ziniją, amarilį, pjūvio vietoje teka skystis, kuris pamažu sutirštėja, ir gėlei pritrūksta vandens. Norint to išvengti, gėlės galiuką palaikykite virš degančios žvakės, kol jis patamsės. O tada pamerkta gėlė ilgiau žydės.

Nemerkite tulpių į tą pačią vazą su narcizais, nes tada jos greitai nuvys. Jei norite bendros puokštės, porai valandų narcizus pamerkite į atskirą vazą ir po to daugiau netrumpinkite kotų.

Nedidelis parkelis

Kai būsite Niujorke ir lankysitės šio Amerikos didmiesčio centriniame parke, žinokite, kad pagal užimamą plotą jis yra tris kartus didesnis už Monako kunigaikštystę ir 10 kartų – už Vatikaną.

Rusijos platybės

O štai bendras dviejų Rusijos apygardų – Tolimųjų Rytų ir Sibiro plotas yra 1 mln. kv. km didesnis už visą Europos plotą.

Vertingos bertoletijos

Iš Pietų Amerikos pristatomos brazilinės bertoletijos – 4–5 cm ilgio riešutai, augantys ant 30–45 m aukščio medžių. XVI a. portugalai atgabeno šių riešutų į Europą.

Dar "braziliniais riešutais" vadinamos sėklos yra labai vertinamos dėl seleno gausos – šio elemento jose randama daugiausia iš visų riešutų.

Selenas yra labai svarbus mineralas ir antioksidantas, dalyvaujantis laisvųjų radikalų kenksmingumo šalinimo procese. Jis taip pat stiprina imunitetą bei skydliaukės veiklą, mažina uždegiminius procesus.

2007 m. Indianos universiteto atliktas pagyvenusių žmonių tyrimas parodė, kad tie senjorai, kurie su maistu gaudavo pakankamai seleno, pasižymėjo geresnėmis kognityvinėmis funkcijomis, palyginti su tais, kurių organizme šio elemento trūko.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS