Nedeginkite lapų | KaunoDiena.lt

NEDEGINKITE LAPŲ

Dažnai, norėdami, kad aplinka būtų švari, nukritusius medžių lapus sugrėbiate į krūveles ir uždegate. O taip nederėtų elgtis. Augalai iš dirvos ir oro sugeria kenksmingus elementus, patekusius iš atmosferos. Ypač pavojinga, jei teritorija yra netoli magistralių ar fabrikų. Lapams degant susidaro kenksmingos medžiagos. Jei vis dėlto ugnį kūrenate, atminkite, kad viena valanda prie degančių lapų pagal poveikį prilygsta lyg būtumėte penkias valandas greitkelyje. O jei dar į laužą nusprendėte įmesti buitinių atliekų, tuomet situacija tampa ypač pavojinga.

Žievės – irgi naudingos

Pastarosiomis dienomis "Kokteilis" priminė, kad iš ąžuolų gilių galite pasidaryti kavos. Medis galiūnas mums naudingas gali būti ir dar kai kuo. Pavyzdžiui, ąžuolo žievės nuoviru galite skalauti gerklę, kai sergate stomatitu, jei pūliuoja ar kraujuoja dantenos. Nuoviro pavilgai dedami ant nudegimų ar prakaituojančių kojų.

Ąžuolo žievės nuovirą gaminkite taip: šaukštą susmulkintos žievės užpilkite stikline vandens ir maišydami virkite vandens vonioje 30 min., po to atšaldykite, perkoškite ir pripildykite virinto vandens iki pirmykščio tūrio.

Būtina žinoti

Jei nežinote – tai žinokite: deimantai dega. Sudeginti deimantą lengviau nei jo auksinį ar platininį aptaisą. Aukštesnėje nei 900 laipsnių temperatūroje jie sudega nepalikdami nė pėdsako.

Prisižaidė su degtukais

1666 m. Didysis Londono gaisras sunaikino daugiau nei 80 proc. miesto. Tačiau aukų skaičius, oficialiais duomenimis, buvo vos 5 žmonės.

Pakeiskite nuomonę

Tonizuojantis ženšenio poveikis yra visiems gerai žinomas, vis dėlto medicininiu požiūriu ženšenis nėra naudingesnis už petražoles ar salierus.

Kai anksčiau temsta

Senovės Romoje buvo tikima, kad prieblanda prasideda tada, kai nebegalima vilko atskirti nuo šuns.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

primatai

Būtent labai gera trąša. Deginimas tiesiog kenksmingiausias gamtai ir aplinkai būdas.

AK

Nuo didesnio uosio sugrėbęs lapus, pridengsiu rožes. Vejai peržiemojimas po lapais taipogi gali patikti. Pavasariop bus aptrūniję, ir dirvą patręš.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS