Neikite į lauką šlapia galva | KaunoDiena.lt

NEIKITE Į LAUKĄ ŠLAPIA GALVA

Atsiminkite visiems laikams: žiemą negalima išeiti iš namų šlapia galva. Ne tik dėl to, kad rizikuojate sušalti, bet ir dėl to, jog šlapi plaukai, kai juos paveiks šaltis, bus labiau pažeidžiami. Mat atšiaurus oras ir vėjas dažnai išsiurbia visą drėgmę iš plaukų, paverčia juos trapiais.

Dėl drabužių plaukai įsielektrina – jie limpa prie skruostų, draikosi aplink galvą. Norint to išvengti, prieš šukuojant plaukus reikia juos padengti plaukų laku. Iš pradžių juo reikėtų papurkšti plaukų šepetį, o tada perbraukti per plaukus. Taip pat rekomenduojama nenaudoti plastikinio šepečio, kurio naudojimas tik dar labiau įelektrina plaukus.

Dažnai bandoma suvaldyti plaukus vien tik plaukų džiovintuvu bei plaukų tiesinimo žnyplėmis. Tačiau, jeigu išdžiovinus plaukus dar naudojamos ir tiesinimo žnyplės, sruogos lieka šiurkščios. Specialistai pataria probleminėms vietoms naudoti glotninantį kremą arba serumą.

Venkite karšto vandens

Žiemą tenka dažniau plauti plaukus, todėl greičiau blunka jų spalva. Šaltuoju laikotarpiu reikėtų vengti karšto vandens, nes tai išsausina plaukus. Plaukite juos drungnu, o perplaukite šaltu vandeniu. Tai sutvirtins išorinį plauko sluoksnį.

Nenuostabu, kad veikiant dirbtiniam šildymui bei dėvint niežulį keliančias kepures, nukenčia galvos oda. Todėl pleiskanojimas – viena dažniausių žiemą pasitaikančių plaukų problemų. Ją galima nesunkiai išspręsti: prieš miegą reikėtų pamasažuoti išsausėjusią galvos odą naudojant drėkinamąjį arba alyvuogių aliejų, o ryte gerai išplauti šampūnu ir nepamiršti pasinaudoti kondicionieriumi.

Šalčio pasekmės

Roberto Falcono Scotto ekspedicijos į Pietų ašigalį metu 1912 m. įgula žuvo dėl "alavo maro". Mat degalų bakai buvo užlituoti alavu, tačiau, esant minusinei temperatūrai alavas sutrūkinėjo, pavirto milteliais, o degalai ištekėjo. R.F.Scottas nežinojo apie šią alavo savybę, ir tai kainavo gyvybes jam bei keturiems bendražygiams.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS