Neterškime gamtos padangomis | KaunoDiena.lt

NETERŠKIME GAMTOS PADANGOMIS

Miškuose, pamiškėse, pakelėse sumestos senos padangos kelia dorų žmonų pyktį. Šlykštėtis verčia matomi vaizdai, kaip teršiama gamta. Suprantama, pačios padangos, o kai kur jų būna net kalnai, pačios neatrieda į miškus – jas atveža pačių blogiausių žodžių nusipelnantys piliečiai.

Ypač senų gumos gaminių gamtoje padaugėja tuo metu, kai reikia keisti žiemines padangas į vasarines ir atvirkščiai.

Augustinas "Kokteiliui" pateikė daug pavyzdžių, kaip galima netinkamas padangas panaudoti kitiems reikalams ir kartu išgelbėti gamtą. Senos gumos, jas nudažius, galėtų virsti gražiomis klombomis gėlėms, patogiais "pufais" sėdėti, linksmais žaidimo aikštelės elementais.

"Kokteilio" prašymas

Būtų neprošal padidinti baudas tiems, kurie verčia padangas pamiškėse.

Taip yra danguje

Susidėvėję kosminiai palydovai siunčiami į "kapines", specialiai jiems skirtas. NASA skaičiavimais, susidėvėjusių palydovų skaičius yra apie 8 tūkst.

Vyksiantiems atostogauti

Indijoje, Tailande, Nepale ir kai kuriose kitose Azijos šalyse nepriimtina glostyti vaikui galvelės ir apskritai jos liesti. Galva laikoma šventa kūno dalimi ir ją gali liesti tik tėvai ir vienuoliai.

Išlindęs faktas

Per filmo "Rokis 4" filmavimą Sylvesteris Stallone pareikalavo, kad Dolphas Lundgrenas filmuotųsi naudodamas tiesioginį fizinį kontaktą. Pastarasis sutiko ir iš karto S.Stallonei sulaužė tris šonkaulius.

Gyvenimo tiesa

Protingas vyras niekada nesuteikia preteksto žmonai įsižeisti. Protinga žmona moka įsižeisti ir be preteksto.

Linksmieji tirščiai

Pacientas gydytojui:

– Sakykite, ką man daryti? Pareinu namo, pas žmoną atėjęs svetimas vyras. Tik noriu pradėti skandalą, žmona man sako: "Eik į virtuvę, nusiramink, išgerk kavos." Ir taip kasdien.

Medikas sutrikęs gūžteli pečiais:

– Tai ko jūs norite iš manęs?

– Aš tik norėjau sužinoti, ar ne per daug geriu kavos?

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lina

Pas mus visos vaikų žaidimų aikštelės -nesaugios.O guminės dangos be proto brangios,tai kodėl negalima tų padangų perdirbt ir panaudoti aikštelėms iškloti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS