Norite porcelianinės pagalvės? | KaunoDiena.lt

NORITE PORCELIANINĖS PAGALVĖS?

Šiandien apsukrūs vertelgos mums siūlo kuo minkštesnes pagalves, neva tik miegant ant tokių mes gerai pailsėsime.

Visai kitokios nuomonės buvo kinai, gyvenę prieš labai daug metų. "Kokteilį" pasiekė informacija, kad senovės Kinijoje pagalves darydavo iš medžio, porceliano ar akmens.

Pasirodo, iš pagalvės medžiagos ir formos buvo galima spręsti apie jos savininko turtingumą ir padėtį visuomenėje. Pavyzdžiui, porcelianinės pagalvės buvo labai brangios ir jas įsigyti galėjo tik labai turtingi žmonės.

Senose kinų knygose yra pasakojimų apie stiklo pagalvę, pripildytą ne visai išsiskleidusių gėlių, kurios labai gražiai atrodo pro stiklą.

Kinijos gydytojai, puikūs liaudies medicinos žinovai, patardavo pagalves pripildyti gintaro, arbatos lapų ar pupų. Priklausomai nuo ligos, į pagalves dėdavo obuolių ar persikų žievelių, apelsinų ar arbūzo žievių.

Užmigsite be migdomųjų

Jei negalite užmigti, jums padės šilta vonia su raminamosiomis žolėmis – valerijonais, pakalnutėmis, melisomis.

Taip pat šiltos vonelės kojoms su tomis pačiomis raminamosiomis žolelėmis (kojos į vandenį įmerkiamos iki pusės blauzdų).

Gerai migdo ir stiklinė šilto pieno su medumi.

Į lovą trauks ir kai valandą prieš miegą išgersite raminamosios arbatos stiklinę.

Jei patys neprisirenkate žolelių, jų mišinių galite nusipirkti vaistinėse.

Mišiniai miegui gerinti

Ramunėlių ekstraktas: 1 šaukštą ramunėlių užpilkite stikline verdančio vandens ir palaikykite 30 min. Gerkite po 70 ml valandą prieš valgį.

Liucernų sėklų nuoviras: 5 šaukštus liucernų užpilti stikline vandens ir virti 2–3 min. Paskui palikti 2 val. nusistovėti. Gerti 3 kartus per dieną po 100 ml.

Krapų sėklų nuoviras: 2 šaukštus krapų sėklų užpilti 400 ml verdančio vandens ir palaikyti 1 val. Gerti 3 kartus per dieną padalijus šią normą 2 dienoms.

Linksmieji tirščiai

Sumanymai: šiuolaikinė pramonė pagalvėmis gali net pralinksminti.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS