Pandos stumia į bankrotą | KaunoDiena.lt

PANDOS STUMIA Į BANKROTĄ

Iš Kinijos pandų sulaukusio Ahtario zoologijos sodo vadovai nemiega naktimis – suka galvas, iš kur gauti pinigų šioms gražuolėms išlaikyti.

O šioms šleivakojoms reikia nei daug, nei mažai – beveik milijono eurų.

Porelė – Jin Baobao ir Hua Bao, Suomijoje perkrikštyta suomiškais vardais – Lumi (išvertus reiškia "Sniegas") ir Pyry ("Snaigė"), nuo šių metų sausio tuština Ahtario miesto biudžetą. Specialiam 10 tūkst. kv. m paviljonui įrengti ir bambukams pirkti išleista 800 tūkst. eurų. Tad aišku, kodėl zoologijos sodas artėja bankroto link.

Tiesa, miesto municipaliteto atstovai ir zooparko direktorė Jonna Pietilä viliasi, kad vis gausiau ateinantys lankytojai pažiūrėti būtent pandų leis išsikapstyti iš finansinės duobės.

Po to, kai praėjusių metų balandį Suomijos valstybės 100-mečio proga kinai paskolino suomiams gyvūnus 15 metų laikotarpiui, toks gestas buvo pavadintas pandadiplomatija.

Daugiau nei mėnesį gyvūnai buvo karantine, pratinosi prie naujos aplinkos. 4-erių Pyry ir 3-ejų Lumi pristatymo lankytojams metu smagiai šėlo ir džiaugėsi sniegu.

Vargas suomiams

Kad panda pasisotintų, ji turi suėsti apie 15 kg bambukų ūglių ir lapų bei žiaumoti beveik 16 val. per parą. Pats "darbymetis" – ėdametis – būna naktį. Dieną pandos parpia įsitaisiusios tarp šakų. Negana to, meškutės žiemą nemiega – yra aktyvios, vadinasi, ir ėda visus metus.

Nugirstas pokalbis

Du medžiotojai susitiko:

– Ko toks liūdnas? Medžioklė nenusisekė?

– Na, taip. Ėjome medžioti šernų, tačiau nesėkmingai. Tai susėdome miškelyje ir ėmėme gerti. Prisigėrėme kaip kiaulės, o tada atėjo šernas.

Linksmieji tirščiai

– Tėveli, kodėl šito filmo negalima žiūrėti vaikams? – paklausė Jonukas.

– Tyliau, tuoj pats pamatysi.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS