Pasipūtę pėstieji | KaunoDiena.lt

PASIPŪTĘ PĖSTIEJI

Liejasi skaitytojų aistros dėl BMW automobilio, vieną dieną palikto ant šaligatvio Taikos prospekte. Mašina užtvėrė kelią pėstiesiems ir dviratininkams, todėl buvo nufotografuota, o nuotrauka atsiųsta "Kokteiliui".

Ne pėsčiųjų, o BMW vairuotojo pusėje esantis skaitytojas Joo piktinosi iškelta problema: "Juokdariai, koks dviračių ar pėsčiųjų takas, jei nė vieno dviratininko ar pėsčiojo? Kokia žalia veja, jei šalia arimas? Paprasti nepasipūtę piliečiai važiuos ir pravažiuos ar praeis be jokių problemų. Pasirodo, yra erelių ne tik tarp vairuotojų, bet ir tarp pėsčiųjų. Tiek pasipūtę, kad pro BMV ramiai praeiti nebegali."

Kodėl ten stovėjo?

Benas, peržiūrėjęs nuotrauką, svarstė: "Ant dviračių tako stovi BMW, o ant pėsčiųjų tako – "Nissan". Nuotrauka, turbūt, daryta ryte. Kodėl jie ten stovi? Nes, matyt, kitur nėra vietos. Nėra ten vietos aplinkinių namų gyventojų mašinoms, nėra vietos ir į darželį vaikus atvežusių tėvų mašinoms. O jis yra už keleto žingsnių. Šiuo atveju mašinos markė niekuo dėta."

Veiklesni turi būti policininkai

Savo nuomonę ir pasiūlymų turėjo Asas: "Jei policija nusiplauna nuo tokio darbo, tai turėtų tvarkyti savivaldybės Transporto skyrius. O dabar visi daro, ką nori. Štai anądien važiavau Taikos prospektu nuo Kauno gatvės iki Paryžiaus Komunos gatvės. Pirmąja eile, skirta visuomeniniam transportui, per tą laiką važiuoja apie 10 automobilių, neturinčių tam teisės. O kodėl jų neapmokestinus?"

Būkime kultūringi

Eismo ekspertai "Kokteiliui" patvirtino, kad didelės baudos ir keliuose matomi policijos pareigūnai verčia vairuotojus važiuoti laikantis Kelių eismo taisyklių.

Paradoksas, tačiau net ir tie, kurie prisipažįsta patys taisykles pažeidžiantys, dažnai arba kiekvieną kartą, kai važiuoja, mano, kad vairuotojų kultūra yra didžiausias saugaus eismo garantas.

Česka (397 719; ei, pėstieji, vaikščiokite nepasipūtę)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nepaprasta ir Pasipūtus

Vairuotojai sugeba save pateisinti pažeidžiant taisykles statydami automobilius, vairuodami, bet kai dėl tokio jų elgesio atsitinka avarija, ar kokia spūstis kelyje, tai kalti visi kiti, bet tik ne taip besielgiantys. Toje vietoje šaligatvis užstatomas labai dažnai ir apie tai jau buvo daug kartų rašyta miesto spaudoje. Aikštelėje kitoje gatvės pusėje visada yra vietų automobiliams, bet šitame didmiestyje jums tai per didelis atstumas paeiti. Pasipūtę pėstieji neina viduriu kelio ir neaiškina, kad kitur nėra vietos, tai būkite malonūs ir jūs ratuotieji. Na o jei jums trūksta argumentų ir jaučiatės teisūs ir nuskriausti, pasižadu ir aš pradėti tokius automobilius fotografuoti.

jo

Taikos prospektu nuo Kauno gatvės iki Paryžiaus Komunos gatvės vien antra juosta važiuoti negalima dėl idiotiško P. Komunos/Taikos šviesoforo programavimo, susidarytų spūstis Taikos pr.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS