Pažaidėte, susirinkite žaislus | KaunoDiena.lt

PAŽAIDĖTE, SUSIRINKITE ŽAISLUS

Bundančia gamta pasidžiaugti išėjęs Dainius į Klaipėdos mišką, tą, kuris yra tarp Vasaros estrados ir Girulių, atkreipė dėmesį į popieriumi apklijuotus medžius.

Po to, kai kažkas kažką žaidė, ant jų paliko baltus lapus. Jie ilgai gadins vaizdą, nes yra įmautėse. Kaip svarstė vyriškis, vadinasi, varžybininkai rengiasi sugrįžti.

"Nesu nusistatęs prieš tuos žmones, kurie miške žaidžia – aktyviai ilsisi, – teigė Dainius. – Tačiau pažaidę turėtų palikti tas vietas tokias, kokias rado. O kitą kartą vėl išsikabinėti kažkokius lapus, kuriuos vėl turėtų susirinkti. Iki kito sykio."

Anot "Kokteilio" skaitytojo, visais laikais vaikams įgrisęs tėvų raginimas: "Pažaidėte, susirinkite žaislus" šįkart labai tinka atrakcijų miškuose organizatoriams.

Nerimas ar depresija?

Atėjo pavasaris, o jus kamuoja nemiga ir vis stiprėjantis nerimas. Šie simptomai gali reikšti, kad jums – pavasarinė depresija. O gal ir ne.

Medikai tvirtina, kad veiksnių, darančių įtaką pavasarinei nuotaikų kaitai, yra keletas. Vienas dažniausiai pasitaikančių – šviesa, kuri išderina mūsų biologinius vadinamuosius cirkadinius ritmus.

Palyginti su rudenį vyraujančios sezoninės depresijos simptomais, kurie pasireiškia mieguistumu, padidėjusiu apetitu, suprastėjusia nuotaika, kūno masės padidėjimu, pavasarį depresija siunčia kitokius signalus – atsiranda nemiga, padidėja nerimas, dingsta apetitas.

Dar medikai primena, kad pavasarį mus gali aplankyti anhedonija. Tai toks depresijos simptomas, kai žmogus nebepatiria malonumo, jo nedžiugina veikla, anksčiau teikusi džiaugsmą, ji tampa neįdomi.

Anot psichologų, kartais net jiems yra sudėtinga nustatyti, ar žmogui depresija, ar paprastas nerimas.

Nugirstas dialogas

– Gydytojau, man galva sukasi.

– Pats matau.

Česka (397 719; ar tiesa, kad kuo toliau į mišką, tuo labiau trečio nereikia?)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS