Pirk prekę šveicarišką | KaunoDiena.lt

PIRK PREKĘ ŠVEICARIŠKĄ

Akcija "Pirk prekę lietuvišką" nukeliavo iki Europos vidurio – vakar Šveicarijoje vyko referendumas, kuriame šios šalies žmonės galėjo išreikšti valią palaikydami savo valstybės gamintojus.

Rengti valstybinį referendumą buvo nuspręsta tada, kai po peticija dėl prioriteto šveicariškoms, o ne importinėms prekėms pasirašė daugiau nei 100 tūkst. piliečių.

Pasirodo, kad dauguma šveicarų seniai nori sugriežtinti maisto produktų žymėjimą. Jie pašėlo, kai sužinojo, jog lazanijoms buvo naudojama arkliena.

Referendume gyventojai turėjo pareikšti savo nuomonę, ar, ginant vietos gamintojus, didinti muitus užsienio produkcijai.

O skelbiasi neutralia

"Kokteilį" pasiekė informacija, kad neutralia save skelbianti Šveicarija yra apsiginklavusi labiau nei Rusija ar JAV ir yra pasirengusi atremti bet kokį priešo puolimą.

Kad užpuolusiam priešui būtų sunkiau, šveicarai tiltuose yra įtaisę sprogmenų. Oficialiai teigiama, kad Šveicarijos tiltuose, keliuose, geležinkeliuose ir tuneliuose yra 3 000 sprogimo taškų. Tačiau manoma, kad šis skaičius iš tiesų yra dvigubai didesnis.

Kaip gyventi?

Du trečdalius Šveicarijos teritorijos užima kalnai, kurių dalis padengta sniegynais ir ledynais.

Klesti ir be sąjungos

Šveicarija, nors driekiasi Senojo žemyno centre, nėra Europos Sąjungos narė. Ji žinoma kaip šokolado, laikrodžių, sūrių ir bankų šalis.

Jei užsimanysite nuvykti

Šveicarija – brangiausia šalis Europoje, todėl apie aukštas kainas reikėtų žinoti iš anksto. Tiesa, lietuviai jau yra užgrūdinti kainų pasiutpolkių ir šveicarams vargu ar pavyktų juos šokiruoti.

Šiek tiek daugiau

Šveicarijoje vairuotojams leistinas alkoholio kiekis – 0,5 promilės. Viršijus šią normą, gresia baudos ir teisių atėmimas.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS