Puota katino jubiliejaus proga | KaunoDiena.lt

PUOTA KATINO JUBILIEJAUS PROGA

Kilnus rudas Rubble savaitgalį šventė jubiliejų – 30-ąjį gimtadienį. Augintiniui puotą iškėlė šeimininkė Michel Foster ir veterinarai.

Meinkūno veislės keturkojis sulaukė visos pasaulio žiniasklaidos – tarp jos ir "Kokteilio" – dėmesio todėl, kad šiuo metu Rubble – seniausias pasaulyje katinas.

1988 m. Didžiojoje Britanijoje gimęs pelių siaubas artėja ilgiausiai gyvenusio katino titulo link.

Rubble metus šeimininkei lengva skaičiuoti, nes ji kačiuką gavo dovanų 20-ojo gimtadienio proga. Šiandien M.Foster – 50-metė dama. Britė nesulaukė vaikų, todėl gyvūnui paaukojo visą dėmesį ir meilę. Moteris įsitikinusi, jog todėl taip ilgai gyvena keturkojis.

"Jis puikus katinas, tačiau sendamas ėmė darytis irzlus", – pastebėjo šeimininkė.

Būtent dėl šios priežasties M.Foster nenori oficialiai registruoti Rubble amžiaus. Moteris įsitikinusi, kad dėl būtinų registracijos procesų gali pašlyti katino sveikata. Augintiniui jau nepatinka keliauti ir susitikti su naujais žmonėmis. Mat katino 30 metų prilygsta žmogaus 137 metams.

Tačiau šiaip rekordininko sveikata – puiki. Kartais šokteli kraujo spaudimas, tačiau kitų nukrypimų nėra. Anot specialistų, Rubble dar gyvens ilgai ir pagerins ne vieną rekordą.

Pasaulio rekordininkas, patekęs į Guinesso rekordų knygą, katinas Scooteris šio titulo nusipelnė sulaukęs 30 metų. Tačiau netrukus po jubiliejaus jis nugaišo.

Seniausios katės vardas priklauso Cream Bath. Pūkuota gražuolė nugyveno 38 metus – nuo 1967-ųjų iki 2005-ųjų.

GALERIJA

  • Puota katino jubiliejaus proga
Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS