Rusijoje – sava tvarka | KaunoDiena.lt

RUSIJOJE – SAVA TVARKA

Šiomis dienomis ir visą mėnesį visi keliai ves į Rusiją. Iki liepos vidurio Lietuvos kaimynę aplankys daugiau nei 2,4 mln. futbolo aistruolių. Tarp jų – nemažas būrys lietuvių.

Šiame pasaulio čempionate tradicinė turistinė viza svečių patogumui pakeičiama specialia "Fan-ID" viza, kurią gali gauti užpildęs registraciją oficialiame "Fan-ID" tinklalapyje. Specialiai čempionatui sukurta identifikavimo sistema leis ne tik svečiuotis šalyje nuo birželio 4 d. iki liepos 25 d., bet ir patekti į čempionato mačus bei nemokamai keliauti traukiniais tarp miestų, kuriuose vyksta varžybos.

Vis dėlto pasą rekomenduojama laikyti arti savęs – Rusijos policija turi teisę bet kada patikrinti jūsų dokumentus, o jų neturinčiuosius sulaikyti. Taip pat svarbu pasitikrinti ir asmens dokumento galiojimo datą. Dokumentas turėtų galioti bent 6 mėnesius po to, kai liepos 25 d. nustos galioti visos "Fan-ID" vizos.

Vartais į čempionato varžybas tapsiantys 8 iš 10 didžiausių Rusijos oro uostų savo terminaluose rengiasi priimti daugiau nei 2,4 mln. futbolo aistruolių. Remiantis šios šalies įstatymais, kiekvienas turistas privalo užregistruoti savo atvykimą per artimiausias 24 val. Gyvenantiesiems viešbučiuose tai dažniausiai galima atlikti registratūroje, o apsistojusiems privačiose patalpose gali tekti susisiekti su jų savininku.

Rusijoje atsipalaiduoti reikėtų remiantis keliomis taisyklėmis, kurios sutaupys ne tik nervų ląstelių, bet ir pinigų. Jei jūsų paprašys parodyti savo dokumentus tiesiog gatvėje, nesutrikite – tai įprasta policijos procedūra, kurios metu tikrinami visi svečių tautybių atstovai.

Itin svarbu prisiminti, kad Rusijoje vanduo iš čiaupo gali būti pavojingas sveikatai – jo negeria net ir patys vietiniai, o alkoholis stadionuose draudžiamas.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klaipeda

Ima pavidas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS