Šašlykų sezonas atėjo | KaunoDiena.lt

ŠAŠLYKŲ SEZONAS ATĖJO

Su atėjusia šiluma, parskridusiais gandrais ir visokiais kitokiais požymiais, rodančiais, jog jau pavasaris įpusėjo, – prasideda mūsų ilgai lauktas šašlykų sezonas.

Marinavo kefyre

Ne taip seniai Saulius "Kokteiliui" pasigyrė, kad mėsą šašlykams marinuoja kefyre.

Pirmiausia jis nuperka kiaulienos sprandinės, svogūnų (du arba tris vienam kilogramui mėsos), kefyro (kuo liesesnio), druskos, pipirų, prieskonių (šašlykams).

Iš pradžių vyriškis supjausto svogūnus pusžiedžiais, sudeda į didelį dubenį, apiberia druska ir gerai pamaigo rankomis, kol išsiskiria sultys. Kiaulienos sprandinę supjausto gabalais, sudeda į dubenį, apibarsto prieskoniais, išmaišo ir dar pamaigo rankomis. Po to užpila kefyru tiek, kad sprandinės gabaliukai būtų apsemti. Taip būsimus šašlykus palieka marinuoti pusdienį. O vėliau Saulius su draugais juos kepa ant žarijų.

Ir pomidorų sultyse

Dar klaipėdietis tvirtino, kad yra bandęs marinuoti pomidorų padaže. Taip pat iškepė skanūs šašlykai. Jis viską darė taip pat, tik vietoje kefyro sumaigytą mėsą užpylė pomidorų sultimis. Taip pat marinavo pusdienį.

Skani ir mentės mėsa

O Jurgita šašlykams ima mėsą iš kiaulienos mentės, nes ji šioje vietoje minkštesnė. Jurgitos mėsos marinavimo receptas: kiek mėsos, tiek svogūnų, taip pat reikia alyvuogių aliejaus, 5 rūšių pipirų mišinio, druskos, citrinos sulčių. Viską gerai išminkyti ir paslėgti mažiausiai parai.

"Labai skanu", – garantavo moteris.

Specialistai pataria

Mėsa šašlykams neturi būti labai riebi. Tuomet ji bus lengvesnė skrandžiui ir ne taip stipriai degs. Lietuvoje labiausiai šašlykams tinka kiauliena: sprandinė arba nugarinė. Jautiena naudojama rečiau, nes ji gali būti kietoka ir sausa.

Mūsų žmonės dažnai renkasi vištieną, kalakutieną, kai kurie net žuvis.

Kad ir kokią mėsą rinksitės, pirmenybę teikite šviežiai, atšaldytai, o ne užšaldytai mėsai.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS