Saugokitės begemotų | KaunoDiena.lt

SAUGOKITĖS BEGEMOTŲ

Keiskite skubiai nuomonę: begemotai yra ne kokie nors kačiukai, kuriuos galima glostyti, o agresyvūs ir greiti gyvūnai, kuriems pavyti ir perkrimsti žmogų ne sunkiau nei nendrę.

Vien šį savaitgalį Kenijoje, prie Naivašos ežero, begemotai atėmė gyvybes dviem žmonėms.

Žiauri statistika: nuo metų pradžios begemotai prie šio vandens telkinio nužudė šešis žmones.

Kenijoje atostogavęs 66-erių kinas su draugais sumanė nufotografuoti hipopotamus. Pasak mačiusiųjų, turistas pernelyg prisiartino prie jų. Krūtinės srityje perkąstą žmogų skubiai nugabeno į ligoninę, tačiau medikai jo išgelbėti nesugebėjo. Žuvusiojo kolega – 62-ejų Kinijos pilietis taip pat įsitikino, kokie vikrūs begemotai. Jo žaizdos nebuvo pavojingos gyvybei.

Kitas nelaimingas atvejis užfiksuotas netoli viešbučio. Vidutinio amžiaus vyriškis nelegaliai žvejojo Naivašoje, o vėliau, matyt, paklydo ir pateko į begemotų teritoriją. Vienas iš storulių jį ir užpuolė.

Specialistai tvirtina, kad hipopotamai tapo agresyvesni todėl, jog, pakilus vandeniui upėse, sumažėjo jų ganyklų plotai. Sunkiasvoriai gyvūnai, ieškodami maisto, artinasi prie fermų, viešbučių.

Begemotai – ne plėšrūnai, tačiau laikomi vienais agresyviausių gyvūnų pasaulyje. Užtenka prisiminti prieš keletą metų įvykusį konfliktą, kai begemotas užmušė raganosį už tai, kad šis atsisakė pasitraukti nuo vandens.

Zoologai "Kokteilį" patikino, kad Afrikos storuliai žmones ir net krokodilus puola be jokios priežasties. Kadangi turi didžiulę burną, jų įkandimai palieka milžiniškus baisius randus. Jie kartais puola net vieni kitus.

Mėsos skonis – it kiaulienos

Žodis "hipopotamas" yra kilęs iš antikinės Graikijos ir reiškia "upės arklys".

Teigiama, kad begemotų mėsos skonis primena kiaulienos.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zenonas Priekuliškis

Žinau ką daryti profilaktiškai-prevenciškai, kad netyčia neužklystų į Lietuvą begemotai. Reikia prisirinkti "V.E." laikrašių ir vaikštant po miestą ir pajūrį juos plėšyti ir visur mėtyt. Patikėkit nebus nei vieno begemoto. Tai jau išbandytas metodas. Ar matėte mieste nors vieną tigrą, liūtą ar pumą, aišku, kad ne. Nors begemotai lai atklysta, jeigu mėsa kaip kiauliena.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS