Turime pasitempti | KaunoDiena.lt

TURIME PASITEMPTI

Garsiajame Lilehameryje slidininkus pakeitė medkirčiai. Norvegijos žiemos sporto šakų centre keturias dienas vyravo pjaunamų ir kapojamų medžių garsai.

Planetos medkirčių čempionato dalyviai varžėsi ir atviroje erdvėje, ir uždaroje sporto arenoje.

Po to, kai buvo paskelbta čempionato pabaiga, į viršų džiaugdamasis šokinėjo Marco Trabertas. Profesionalų (Pro) grupėje vokietis pranoko 79 varžovus. Aukso medalininkas per penkias rungtis surinko 1 678 taškus. Vos 3 mažiau pelnė šeimininkas Ole Haraldas Liovenskioldas Kvesethas. Bronzos medalį iškovojo Janezas Mendezas – 1 660.

Norvegijoje plevėsavo ir Trispalvė. Lietuviai į lyderių ginčą nesikišo. Pro grupėje rungtyniavę Gintaras Karpavičius ir Romas Balčiūnas kovojo stebėtinai vienodai. Medkirčiai iš Prienų ir Salamiesčio (Kupiškio r.) pelnė po tiek pat taškų – po 1 539. Ir turnyrinėje rikiuotėje išsirikiavo greta: G.Karpavičius – 41-as, R.Balčiūnas – 42-as.

Latvijos atstovai pasirodė kiek geriau. Anatolijus Selivanovas su 1 595 taškais buvo 26-as.

Moterų, kurių buvo 12, varžybose lietuvės nusprendė nedalyvauti.

Komandų pirmenybėse mūsų šalies kirvių asai liko 19-i tarp 27 rinktinių.

Dalyviai ne tik turėjo juvelyriškai dirbti, bet ir turėjo įrodyti, jog yra puikiai susipažinę su technika.

Pirmasis medkirčių čempionatas buvo surengtas 1970-aisiais. Iš pradžių varžybos vykdavo kasmet, nuo 1996 m. – kas dveji metai. 2020-aisiais kirtėjai rinksis į Serbiją.

Pjauna vos nusipirkę pjūklą

Anot Lietuvos rinktinės nario R.Balčiūno, geras rezultatas – sėkmės dalykas. Jis dažnai treniruojuosi ten, kur vyksta kirtimai.

R.Balčiūnas anksčiau yra ironizavęs, kad didelė dalis mūsų šalies kirtėjų miške ima dirbti tik nusipirkę pjūklą ir vos temokėdami jį įjungti. Retas jų turi per mėnesį įgytą pjūklininko pažymėjimą. O Švedijoje medkirčio specialybės mokomasi dvejus metus.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS