Vasarą išbandykite ką nors naujo | KaunoDiena.lt

VASARĄ IŠBANDYKITE KĄ NORS NAUJO

Visi mes esame skirtingi, todėl vieno tinkamo recepto, kaip praleisti atostogas, negali būti. Atostogaujant su draugais ar šeima labai svarbu suderinti atostogų lūkesčius, nes to nepadarius tarpusavyje gali kilti įtampa: vieni norės poilsiauti gulėdami ant jūros ar ežero kranto, o kiti – aktyviai judėdami. Tai sukelia papildomų neigiamų emocijų ir gadina atostogas.

Atostogų esmė – leisti sau elgtis laisvai. Kadangi darbe to padaryti negalime, per atostogas turėtume elgtis taip, kaip norime mes, o ne vadovautis kieno nors kito norais. Arba pasistenkime ieškoti kompromiso, kad būtų atsižvelgta į visų poreikius.

Be to, psichologai nerekomenduoja kiekvienais metais atostogauti toje pačioje vietoje, tame pačiame viešbutyje. Tiesa, toks prisirišimas veikiausiai tinka tiems, kurie visiškai nemėgsta eksperimentuoti, bijo nusivilti naujovėmis ar nepakelia nežinomybės streso.

Atostogų kokybę lemia ir atostogų praleidimo būdas. Reikia leisti sau išbandyti tai, ko nebuvote bandę, patirti daugiau teigiamų emocijų. Pavyzdžiui, žmonės dažnai žiūri į pramogaujančiuosius vandens motociklais, tačiau patys neišdrįsta išbandyti tokios pramogos. Turime leisti sau patirti tai, kas nepatirta, nes tai duoda naujų įspūdžių, palieka puikius prisiminimus ir labai prisideda prie kokybiškų atostogų.

Anot psichologų, labai svarbu, kad įtampos bei streso nesukeltų atostogų pabaiga ir tai, kad reikia grįžti į darbą. Reikėtų apgalvoti, ką rasime grįžę į namus ir darbą. Net tokia smulkmena, kai grįžę atrakiname namų duris ir pamatome didžiulę betvarkę – nes išlėkdami atostogauti palikome suverstus namus, veikia labai neigiamai. Juk būname pavargę po kelionės, o čia dar reikės tvarkytis.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS