„Versalį“ sužlugdė nuogybės | KaunoDiena.lt

"VERSALĮ" SUŽLUGDĖ NUOGYBĖS

Šiomis dienomis populiaraus prancūzų istorinio serialo "Versalis" gerbėjus pasiekė žiauri žinia. Po trečiojo sezono jis dėl žemų reitingų bus sustabdytas – nebus kuriamos naujos serijos.

Tokią oficialią priežastį pateikė už filmą atsakingas Prancūzijos kanalas "Canal+".

Kaip "Kokteiliui" pavyko sužinoti, tikroji priežastis, pakišusi filmavimo grupei koją, – pernelyg daug atvirų sekso scenų.

Pasirodo, žiūrovai, kurie iš pradžių entuziastingai sutiko "Versalį", po kurio laiko nustojo jį žiūrėti. Būtent dėl apnuogintų kūnų.

Tai nebuvo itin netikėta, uždrausti serialą jau buvo siekiama ir prieš dvejus metus. Dėl tos pačios priežasties.

Sudėtinga situacija

Prancūzų karalius Louisas (Liudvikas) XIV (1638–1715), apie kurį ir yra serialas "Versalis", šalies valdovu oficialiai tapo būdamas ketverių metų.

Iki 1661 m. valstybės vairą oficialiai valdė, būdama regente, jo motina Anne, faktiškai – kardinolas Giulo Mazzarinis. 1661-aisiais, po kardinolo mirties, Liudvikas XIV paskelbė, kad neskirs pirmojo ministro, o Prancūziją valdys vienas. Jis sukūrė sudėtingą biurokratinį aparatą, kuris jam garantavo absoliučią valdžią.

Liudvikas XIV rėmė menininkus ir mokslininkus, jam vadovaujant suklestėjo prancūzų kultūra. Versalyje iškilo karaliaus rūmai.

"Kokteilio" pozicija

Ne visi karaliai pikti ir blogi.

Pasitarnavo progresui

1214 m. šiaurės Kinijoje po karo su Čingischanu kinai naudodavo mongolų bronzinius šalmus maistui ruošti. Taip buvo išrasta keptuvė "Wok".

Kur tik nebuvo sekso

Senovės Romoje egzistavo specialios bronzinės monetos, mokamos už paslaugas prostitutėms – spintrijos. Ant monetų buvo pavaizduoti įvairūs erotiniai siužetai.

Linksmieji tirščiai

Iki XIX a. pradžios batų pora nebuvo dalijama į batą dešinei ir batą kairei kojai, jie abu buvo vienodi.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS