Vieno metro autostrada | KaunoDiena.lt

VIENO METRO AUTOSTRADA

Pagaliau į save dėmesį atkreipė ir rumunai. Jie šį savaitgalį pasaulį nustebino Sučavos mieste įrengę trumpiausią planetoje gatvę, kurios ilgis vos vienas metras.

Kaip "Kokteilį" informavo skaitytojai iš Rumunijos, žingsnio trasą už asmenines lėšas paklojo Štefanas Mandachi. Šios šalies verslininkas tokią protesto formą pasirinko dėl valstybėje prastai išvystytos kelių infrastruktūros.

Buvo surengtos net autostrada pavadintos asfalto juostos atidarymo iškilmės, į kurias nepasididžiavo atvykti Sučavos meras Neculai Mironas. Jis palaikė verslininką, o susirinkusiesiems dievagojosi, jog daug kartų prašė vyriausybės, kad skirtų lėšų regiono keliams.

Gana didelėje pagal plotą Rumunijoje kelių tinklas yra apie 805 km. O naujos trasos klojamos itin lėtais tempais.

Kruopščiai suskaičiuota

Lietuvoje yra 21 626 km valstybinių kelių, kurie skirstomi į tris kategorijas: magistraliniai (19 trasų, bendras ilgis 1 875 km), krašto (132 trasos, bendras ilgis 5 059 km) ir rajoniniai (4 348 trasos, bendras ilgis 14 692 km).

Taupymo taktika

"Kokteiliui" yra žinoma, kad aštuoni vairuotojai iš 10 stengiasi taupyti degalus. Dauguma lietuvių bando tai daryti keisdami vairavimo įpročius: stengiasi vairuoti, palaikydami kuo mažesnes variklio apsukas (25 proc.), iš anksto planuoja maršrutą, kad kelias būtų kuo trumpesnis (19 proc.), atsisako provokacijų palenktyniauti (16 proc.), stengiasi nesustoti prieš sankryžą, kad nereikėtų judėti iš vietos (15 proc.), ieško degalinių, kuriose degalai pigiausi (13 proc.), degalų įsigyja ne Lietuvoje (8 proc.) arba automobilį naudoja tik būtinais atvejais (4 proc.).

Dalis vairuotojų įsigyja ekonomiškesnį automobilį ar bando taupyti patobulinę savo transporto priemonę, pavyzdžiui, įmontavę dujinę įrangą. Kiti naudoja degalų priedus, kad būtų mažesnis pasipriešinimas, perka kokybiškas padangas.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS