Dažniausiai darbuotojai mirtinai susižaloja krisdami iš aukštai | KaunoDiena.lt

DAŽNIAUSIAI DARBUOTOJAI MIRTINAI SUSIŽALOJA KRISDAMI IŠ AUKŠTAI

Pagrindinė mirtinų tragedijų ir susižalojimų darbe priežastis yra kritimai iš aukštai. Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) duomenimis, pernai nukritę iš aukštai žuvo 11 darbuotojų, sunkiai sužaloti - 35, o šiemet jau fiksuoti 3 mirtini nelaimingi atsitikimai darbuotojui nukritus iš aukštai.

Sausį Mažeikiuose Felikso Trijonio individualios įmonės pagalbinis darbininkas nuo statomo pastato stogo pro stoglangį nukrito iš maždaug 8 m aukščio ant betoninių grindų ir žuvo. Vasario mėnesį bendrovės „Neįgaliųjų paslaugų centras“ kiemsargis atsistojo ant šalia eskalatoriaus esančios dekoratyvinės perdangos, kuri neišlaikė svorio, ir darbuotojas nukrito iš maždaug 3-4 metrų aukščio. Nuo patirtų sužalojimų nukentėjusysis ligoninėje mirė.

Metų pradžioje taip pat užfiksuota daug sunkių nelaimingų atsitikimų nukritus iš aukštai. Sausį statybvietėje Klaipėdoje tiesiant vamzdyną, bendrovės „Hidrostatyba“ darbuotojas įkrito į 2-3 m gylio iškasą. Statybos objekte Vilniuje nuo stogo viršaus atliekant metalinės konstrukcijos dažymo darbus darbuotojas iš 4 m aukščio nukrito ant rekonstruojamo pastato betoninės perdangos.

Tuo metu vasarį iš maždaug 5 m aukščio nukrito nuo pastolių bendrovės „Tomaldras“ stogdengys, bendrovės „Litesko“ filialo „Marijampolės šiluma“ darbuotojas sunkiai susižalojo nukritęs ant betoninių blokų. Bendrovės „Kauno grūdai ir partneriai“ kombinuotų pašarų gamybos ceche gamybos darbininkas, atidarydamas rūsio angos grotas nukrito į rūsį iš beveik 3 m aukščio ir taip pat sunkiai susižalojo.

Minėti pavyzdžiai, anot VDI, liudija, kad darbdaviai dar dažnai netinkamai organizuoja profesinės rizikos vertinimą: darbų vadovai leidžia dirbti neišmokytiems, neinstruktuotiems darbuotojams, nekontroliuoja, kaip jie laikosi nustatytų reikalavimų, darbuotojai dirba nesaugiose darbo vietose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Chm: "Dažniausiai darbuotojai mirtinai susižaloja krisdami iš aukštai" - kažką stebina kad iš žemai krisdami jie nesusižeidžia?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS