Nelaimė „Achemoje“: darbuotojas apdegė 80 proc. kūno | KaunoDiena.lt

NELAIMĖ „ACHEMOJE“: DARBUOTOJAS APDEGĖ 80 PROC. KŪNO

  • 1

Penktadienio vakare akcinėje bendrovėje "Achema" apie 80 proc. kūno apdegė deguonies pildymo centro darbuotojas. Pirminiais duomenimis, nelaimė įvyko pildant deguonies balioną. Netikėtas ugnies pliūpsnis padegė 59-erių metų nelaimėlio drabužius. Į Kauno klinikas jis išvežtas dar sąmoningas.

„Achemos grupė“ pranešė, kad nelaimė įvyko techninių dujų prekyba užsiimančios įmonės filialo „Gaschema“ patalpose.

Ugniagesiai gelbėtojai į Jonavos rajono Jonalaukio kaime įsikūrusią "Achemą" penktadienio vakare nebuvo kviesti. Jiems pranešta apie nelaimę jau po visko – apie pusę devynių vakaro. 

Anot bendrovės, visą parą bendrovėje budintys gaisrininkai įvykio vietoje buvo per penkias minutes ir užgesino gaisrą savo pajėgomis.

30 metų darbo patirtį turinčiam aparatininkui uždarinėjant deguonies balionų pildymo atjungimo įtaisą, įvyko deguonies išmetimas į patalpą, ir dėl kol kas nenustatytų priežasčių patalpoje įvyko gaisras.

Degantį bendradarbį užgesino kolegos. Smarkiai apdegė ir patalpoje buvęs autokeltuvas. Aprūko ir patalpos.

Nukentėjęs darbuotojas, suteikus pirmąją pagalbą, išvežtas į Jonavos ligoninę, vėliau dėl sudėtingos būklės pervežtas į Kauno klinikas.

Gaisro metu apdegė patalpos ir savaeigis elektrinis krautuvas. Nuostoliai tikslinami. Kol bus ištirtos avarijos priežastys, „Achemos“ filialo „Gaschema“ deguonies balionų pildymo korpuso gamybinė veikla sustabdyta.

"Achemos" generalinio direktoriaus įsakymu, įvykiui tirti sudaryta speciali komisija, į kurią įtraukti ir Darbo inspekcijos, ugniagesių gelbėtojų bei policijos atstovai.

Pirminę oficialią informaciją apie galimą nelaimės priežastį ketinama pateikti tik pirmadienį, nes savaitgalį nedirba Darbo inspekcija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

80

80%=kremtoriumas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS