Per parą keliuose nukentėjo trys pėstieji, viena moteris – reanimacijoje | KaunoDiena.lt

PER PARĄ KELIUOSE NUKENTĖJO TRYS PĖSTIEJI, VIENA MOTERIS – REANIMACIJOJE

  • 1

Per praėjusią parą Lietuvos keliuose sužeisi trys pėstieji, staiga į kelią išėjusi atšvaitų nesegėjusi ir partrenkta moteris atsidūrė reanimacijoje.

Kelių policijos tarnybos duomenimis, apie 17.40 val., Alytaus rajone, kelyje Trakai – Rūdiškės – Pivašiūnai – Alytus, 69 metų vyro vairuojamas automobilis „Toyota Avensis“ partrenkė tamsoje neapšviestame kelio ruože staiga į kelio važiuojamąją dalį išėjusią 50–metę pėsčiąją. Moteris nesegėjo jokių šviesą atspindinčių elementų, nedėvėjo šviesą atspindinčios liemenės.

Dėl daugybinių sužalojimų moteris gydoma ligoninės reanimacijos skyriuje.

Šiauliuose 17.15 val. Vytauto ir P. Višinskio gatvių sankryžoje pėsčiųjų perėjoje automobilis „Porshe Cayenne“, vairuojamas 28 metų vyro, kairės pusės veidrodėliu kliudė į pėsčiųjų perėją išbėgusį septynerių metų berniuką, kuris krisdamas atsitrenkė į prieš perėją sustojusį ir pradėjusį važiuoti automobilį „Audi A4“. Eismo įvykio metu nepilnametis pėsčiasis buvo sužeistas.

Taip pat Šiauliuose, Aido ir Dainų gatvių apšviestoje sankryžoje, 60 metų „Honda Civic“ vairuotoja sukdama į dešinę nepastebėjo per perėją ėjusios 56 metų pėsčiosios ir ją partrenkė. Dėl sužalojimų pėsčioji gydoma ambulatoriškai.

Iš viso per praėjusią parą įvyko penki eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo penki žmonės: be minėtų pėsčiųjų taip pat sužaloti du vairuotojai.

Siekdami atkreipti dėmesį pėsčiųjų saugumą keliuose, policijos pareigūnai sausio ir vasario mėnesiais vykdo akciją „Kiekvienas yra pėsčiasis“. 2017 metais pėstieji sudarė antrą pagal žuvusiųjų žmonių skaičių eismo dalyvių kategoriją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gaile.

Pestieji savizudziai.Gaila ,bet gaila ir vairuotoju.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS