Ugniagesiai iš mirties gniaužtų Kaišiadoryse išplėšė tris žmones ir kačiuką | KaunoDiena.lt

UGNIAGESIAI IŠ MIRTIES GNIAUŽTŲ KAIŠIADORYSE IŠPLĖŠĖ TRIS ŽMONES IR KAČIUKĄ

  • 0

Šiąnakt liepsnos pasiglemžė kaišiadoriškių šeimos namus, nedaug trūko, kad ir šiame gaisre nebūtų išvengta aukų, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Tėvai ir 15-mečiai dvyniai miegojo antrajame aukšte. Apie pusė keturių ryto tėvas pajuto dūmų kvapą. Atsikėlęs jis pamatė, kad dega virtuvė. Iš pradžių jis mėgino liepsnas slopinti gesintuvu, tačiau ugnis netrukus persimetė į holą ir laiptinę. Ugniagesiams atvykus į Laisvės gatvę, didžiuliame trijų aukštų gyvenamajame name ugnis jau veržėsi per antrojo ir trečiojo aukšto langus.

Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pamainos vadas Žydrūnas Bičius, vadovavęs gaisro gesinimui, pasakojo, jog jiems atvykus vyras jau buvo išėjęs į lauką: „Pribėgęs paklausiau, ar nėra nukentėjusių, o jis atsakė, jog miega žmona ir du vaikai... Greit suorganizavau grandį, kuri su kvėpavimo aparatais įėjo pro duris ir užlipo degančiais laiptais į antrąjį aukštą, kita grandis lipo per balkoną. Pamačiau, kad į balkoną išėjo moteris su dviem vaikais. Ištraukiamomis kopėčiomis užlipau į viršų. Kadangi mergaitė buvo neįgali, teko ją pririšti virvėmis, kad neišsprūstų iš rankų. Skyrininkas ją leido žemyn, o aš, lipdamas kopėčiomis, prilaikiau ją ranka. Mama ir sūnus nusileido ištraukiamomis kopėčiomis.“ 

Sąmoningą mergaitę išsivežė greitosios pagalbos medikai. Mamai ir sūnui medikų pagalbos neprireikė. Ugniagesiai iš gaisro išgelbėjo ir kačiuką.

Devynerius metus tarnyboje dirbantis Ž. Bičius teigė, jog tokiame gaisre svarbiausi du dalykai: visomis įmanomomis priemonėmis sustabdyti ugnies plitimą ir išgelbėti žmones. „Kai dega tokie objektai, ir ugniagesiai patiria daug streso. Tad patirtis ir gebėjimas greitai orientuotis situacijoje, ypač kai gauname informaciją, kad į gaisrą pateko vaikai, yra labai svarbu. Mūsų ugniagesiai turi didelę patirtį, nes mūsų pamainai vis tenka gesinti didžiausius gaisrus. Pavyzdžiui, pernai gesinome aliejaus fabriką. Tokiuose gaisruose ir mūsų jaunimas užsigrūdina. Ir šiame gaisre ryžtingai ir profesionaliai dirbo skyrininkas Rimgaudas Česonis, ugniagesiai gelbėtojai Tomas Kriaučiūnas, Darius Lekavičius ir kiti,“ - sakė pamainos vadas.

Ir Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Gintaras Kuktelionis teigė, kad jų ugniagesiai gelbėtojai patys geriausi: „Ir šiame gaisre jie dirbo labai gerai ir yra aukščiausio lygio profesionalai. Jiems buvo nelengva, kadangi namas degė atvira liepsna, kaimynai darė spaudimą, tačiau jie puikiai paskirstė pajėgas ir svarbiausia, išgelbėjo žmones.“

Gaisro židinys, pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiosios specialistės Miglės Kasnauskaitės, kuri šiąnakt buvo nuvykusi į nelaimės vietą, buvo virtuvėje: „Prie sienos buvo pastatyti du šaldikliai, o tarp jų buvo tinklo skirstytuvas, į kurį jie buvo sujungti. Iš skirstytuvo ir šaldiklių po gaisro neliko nieko, tik metalinės dalys. Elektros paskirstymo spinta taip pat buvo netvarkinga." 

Šį gaisrą gesino Kaišiadorių ir Kauno ugniagesiai, į jį suvažiavo šešios gaisrinės autocisternos, dirbo trys ugniagesių gelbėtojų grandys su kvėpavimo aparatais. Gaisras buvo likviduotas po pusantros valandos, tačiau baigiamieji darbai užtruko dar ilgiau. Ugniagesiams teko ardyti stogą ir stebėti, kad liepsnos vėl neįsipliekstų.

GALERIJA

  • Ugniagesiai iš mirties gniaužtų Kaišiadoryse išplėšė tris žmones ir kačiuką
Astos Sabonytės ir Miglės Kasnauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS