Adutiškio pasieniečiams įkliuvo sienos pažeidėjas ir kontrabandinis krovinys | KaunoDiena.lt

ADUTIŠKIO PASIENIEČIAMS ĮKLIUVO SIENOS PAŽEIDĖJAS IR KONTRABANDINIS KROVINYS

  • 0

Adutiškio pasieniečiai sulaikė neteisėtai sieną iš Baltarusijos kirtusį šios šalies pilietį bei 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Sekmadienį vakare VSAT  Ignalinos pasienio rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai, naudodamiesi nešiojamu termovizoriumi, Švenčionių rajono Kackonių kaimo prieigose užfiksavo įtartiną judėjimą.

Nešini ryšuliais trys asmenys galimai neteisėtai perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą. Pažeidėjai pastebėjo artėjančius pasieniečius ir spruko. Vieną jų VSAT pareigūnai sulaikė, du pasišalino atgal į Baltarusijos teritoriją.

Įvykio vietoje rastos 6 dėžės, kuriose buvo 3000 pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais. Sulaikymo vietoje kinologas su tarnybiniu šunimi aptiko pamestą pasą, išduotą Baltarusijos piliečiui, tačiau ne sulaikytajam. Pastarajam dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo  Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.                           

Taip pat baltarusiui dėl kontrabandos pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena. Už tokį nusižengimą numatyta bauda nuo  2700 iki 6000 eurų.

Užsienietis uždarytas į areštinę. Cigaretės saugomos Adutiškio pasienio užkardoje.

GALERIJA

  • Adutiškio pasieniečiams įkliuvo sienos pažeidėjas ir kontrabandinis krovinys
  • Adutiškio pasieniečiams įkliuvo sienos pažeidėjas ir kontrabandinis krovinys
  • Adutiškio pasieniečiams įkliuvo sienos pažeidėjas ir kontrabandinis krovinys
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS