Anksčiau sučiuptas cigarečių gabentojas vėl įkliuvo su įkalčiais | KaunoDiena.lt

ANKSČIAU SUČIUPTAS CIGAREČIŲ GABENTOJAS VĖL ĮKLIUVO SU ĮKALČIAIS

  • 0

Šalčininkų rajone patikrinti sustabdytame automobilyje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai aptiko kontrabandos slėptuvę, o joje – beveik tūkstantį į Lietuvą neteisėtai atgabentų cigarečių.

Mašinos vairuotojas su tokiu kroviniu įkliūna ne pirmą kartą.

Sekmadienį vakare Vilniaus pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Širvių kaimu patikrinti sustabdė iš vadinamosios Dieveniškių kilpos važiavusį automobilį „Citroen“.

Lietuviškais registracijos numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavo 29-erių Dieveniškių miestelio gyventojas. Minėtas asmuo gerai žinomas teisėsaugai ir buvo anksčiau baustas už akcizinių prekių gabenimą.

Įtarimą sukėlusio „Citroen“ pirminės apžiūros metu po vaikiška automobiline kėdute buvo rasti du blokai cigarečių. Rūkalų aptikta ir automobilio daiktadėžėje.

Po detalaus tikrinimo paaiškėjo, kad transporto priemonė paversta slėptuve ant ratų – kontrabanda išslapstyta automobilio durelėse ir bagažinės dangtyje.

Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko 908 pakeliai neteisėtai į Lietuvą atgabentų cigarečių „Minsk Superslims“. Rūkalai pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Automobilis ir juo gabentas kontrabandinis krovinys laikinai saugomi Gintaro Žagunio pasienio užkardoje. Dėl kontrabandos gabenimo  pradėta administracinės bylos teisena, kurią vykdys Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmai.

Už pakartotinai padarytą administracinį nusižengimą vyrui gresia bauda nuo 5,2 iki 6 tūkst. eurų.

 

GALERIJA

  • Anksčiau sučiuptas cigarečių gabentojas vėl įkliuvo su įkalčiais
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS