Atleistas prekybos centre prietaisą „Taser“ panaudojęs policininkas | KaunoDiena.lt

ATLEISTAS PREKYBOS CENTRE PRIETAISĄ „TASER“ PANAUDOJĘS POLICININKAS

  • 21

Penktadienį už pareigūno vardo pažeminimą atleistas 21 metų Radviliškio rajono policijos komisariato vyresnysis patrulis, pranešė Šiaulių policija.

Pareigūnas J. R. iš vidaus tarnybos atleistas po tarnybinio tyrimo, kuris atliktas socialiniuose tinkluose paskelbus filmuotą įrašą, kaip Radviliškyje, prekybos centro „Iki“ patalpose, pareigūnai, naudodami fizinės prievartos veiksmus bei elektros impulsinį prietaisą „Taser“, sulaiko žmogų.

Per tarnybinį patikrinimą nustatyta, kad į prekybos centrą pareigūnai buvo iškviesti dėl to, jog neblaivus jaunuolis prekybos centre trukdė darbui, triukšmavo, kabinėjosi prie apsaugos darbuotojos. Sudrausminti jį norėjusius policijos pareigūnus vaikinas pradėjo įžeidinėti, nevykdė teisėtų jų reikalavimų, vienam trenkė kumščiu. Todėl prieš administracinio nusižengimo padarymu įtariamą vaikiną pareigūnai buvo priversti panaudoti fizinės prievartos veiksmus ir elektros impulsinį prietaisą „Taser“.

Konstatuota, kad patrulis J. R. fizinės prievartos veiksmus ir elektros impulsinį prietaisą „Taser“ panaudojo neprofesionaliai, neadekvačiai buvusioms aplinkybėms ir neproporcingai buvusiam pavojui, neatsižvelgdamas į susiklosčiusią situaciją ir teisės pažeidimo pobūdį. Tai sumenkino teisėsaugos institucijos – policijos – prestižą, pažemino pareigūno vardą.

Kadangi tokiais savo veiksmais pareigūnas sulaikomam asmeniui sukėlė skausmą ir nežymų sveikatos sutrikdymą, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo.

J. R. Radviliškio policijoje dirbo nuo pernai rugpjūčio 16 dienos.

Sulaikytajam radviliškiečiui irgi pradėtas ikiteisminis tyrimas – dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams. Jį atlikti pavesta Joniškio rajono policijos komisariato tyrėjams.

Prieš keletą dienų tas pats radviliškietis pateko į pareigūnų akiratį, jis įtariamas smurtavęs prieš motiną.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

VYTAUTAS

TAS PAREIGŪNAS NIEKUOM NESISKIRIA NUO CHULIGANO,TIK KAD SU UNIFORMA.ATLEISTAS,NENUSTEBSIU,PRADĖS GIRTAS DARYTI TĄ PATĮ.AR PIRMAS SYKIS.KIEK TOKIŲ BANDITU GRETOSE.DIENA MENTAS,NAKTĮ....

paziuresim

norim ramaus gyvenimo-o kas tai bando daryti-valdzioj (sioje)esantys pasalina-Kad neturetumem ramaus gyvenimo-bent as isvadas pasidares sau..........

Nerijus

Generalinis komisaras karta sake, kad policija padeda zmonemis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS