Aukščiausiasis teismas policininką pripažino kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo | KaunoDiena.lt

AUKŠČIAUSIASIS TEISMAS POLICININKĄ PRIPAŽINO KALTU DĖL NESUNKAUS SVEIKATOS SUTRIKDYMO

  • 1

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paliko galioti apeliacinės instancijos teismo nuosprendį, kuriuo buvęs Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2021 metų rudenį. Į iškvietimą Panevėžio rajone atvykęs tuometinis Panevėžio AVPK policijos vyriausiasis patrulis Martynas Radinas, neturėdamas faktinio ir teisinio pagrindo, panaudojo fizinį smurtą prieš policiją kvietusį namo šeimininką.

Nustatyta, kad iš pradžių pareigūnas šį asmenį nuvertė nuo kėdės ant žemės ir uždėjo antrankius, o vėliau vedamą iš namo sulaikytąjį pastūmė. Vyras, kuris buvo už nugaros surakintomis rankomis krito ir susižalojo veidą.

Policijos patruliui buvo pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Preitų metų gegužę bylą išnagrinėjęs Panevėžio apylinkės teismas M. Radiną išteisino, kaip nepadariusį šių nusikalstamų veikų.

Po prokuratūros ir nukentėjusiojo advokato apeliacinių skundų praeitų metų rugsėjį Panevėžio apygardos teismas patrulį pripažino kaltu. Subendrinus jam buvo skirtas laisvės apribojimas 6 mėnesiams, įpareigojant bausmės atlikimo metu dalyvauti smurtinio elgesio pataisos programoje.

Kartu su bausme kaltinamajam paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – teisės dirbti policijos pareigūnu trejiems metams atėmimas ir 500 eurų dydžio įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą, taip pat priteista atlyginti nukentėjusiajam 3 tūskt. eurų neturtinę žalą.

Šį nuosprendį kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiasis Teismas apskundė kaltinamojo ir nukentėjusiojo atstovai bei Panevėžio apygardos prokuratūra. M. Radino atstovas prašė jo ginamąjį išteisinti.

Nukentėjusiojo atstovas prašė padidinti nukentėjusiajam priteistą neturtinės žalos atlyginimą iki 30 tūkst. eurų. Prokuratūra prašė priteisti neturtinės žalos atlyginimą tiesiogiai iš nuteistojo M. Radino, o ne iš valstybės.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas išnagrinėjęs kasacinius skundus balandžio 24 dieną priėmė nutartį visus juos atmesti bei paliko galioti M. Radinui apkaltinamąjį nuosprendį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

labai gerai

nuostabus teisingas teismo sprendimas.... i smulkmenas nesigilinsim... 3000eur skaitau uz melyne po akim pats tas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS