Baigtas tyrimas dėl Panevėžyje platintų narkotikų | KaunoDiena.lt

BAIGTAS TYRIMAS DĖL PANEVĖŽYJE PLATINTŲ NARKOTIKŲ

  • 0

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas byloje, kurioje 33 metų panevėžiečiui L. P. pareikšti kaltinami dėl psichotropinių medžiagų platinimo bei neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu.

Į kaltinamųjų suolą sės ir dvi moterys bei vienos jų sutuoktinis, galbūt įsigiję iš L. P. kvaišalų savo reikmėms.

Tyrimas buvo pradėtas teisėtvarkos pareigūnams gavus informacijos, kad panevėžietis L. P. galbūt platina narkotines medžiagas, pranešė prokuratūra.

Šiemet sausį buvo užfiksuota, kaip 28 metų panevėžietė D. J., iš anksto susitarusi dėl susitikimo, L. P. namo laiptinėje iš jo galbūt įsigijo psichotropinės medžiagos – amfetamino. Netrukus mergina buvo sulaikyta kriminalistų, jai pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Vasario pabaigoje Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai užfiksavo L. P. susitikimą su 38 metų panevėžiečiu M. P. Po susitikimo pastarasis bei jo žmona, 27 metų D. P., buvo sulaikyti. Asmens kratos metu pas juos abu rasta psichotropinės medžiagos, todėl jiems pareikšti tokie patys kaltinimai kaip ir D. J.

Tą pačią dieną sulaikę L. P., policijos pareigūnai jo kišenėse rado dar 6 maišelius amfetamino, o namuose atlikdami kratą aptiko ir 9 mm revolverį bei 5 gumines kulkas, skirtas iš jo šaudyti. Ekspertai nustatė, kad tai yra C kategorijos ginklas, kuriam laikyti privalomo leidimo panevėžietis neturi.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro Sauliaus Daunoravičiaus, praeityje ne kartą teistas L. P. šiuo metu taip pat atlieka bausmę už kitus nusikaltimus.

Kaltinamasis teigia narkotikų įsigijęs savo reikmėms, o pažįstamiems asmenims jų ne pardavęs, bet davęs už dyką.

„Tokie kaltinamojo teiginiai vertintini kritiškai, tačiau net ir tuomet, kai narkotinės ar psichotropinės medžiagos perduodamos kitam asmeniui be atlygio, tokia veika yra kvalifikuojama kaip jų platinimas“, – sakė prokuroras.

Už tai Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 15 metų (priklausomai nuo disponuojamo narkotinių medžiagų kiekio).

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras S. Daunoravičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS