Baltarusio planas pravežti kontrabandą žlugo dėl degalų | KaunoDiena.lt

BALTARUSIO PLANAS PRAVEŽTI KONTRABANDĄ ŽLUGO DĖL DEGALŲ

  • 2

Prie sienos su Baltarusija pasieniečių sustabdytas baltarusis gabeno daugiau kaip 2700 pakelių kontrabandinių cigarečių. Jos buvo paslėptos automobilio dujų balionuose.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pasieniečiai Varėnos rajono Paąžuolės kaime, kelyje Dubičiai-Rakai, sustabdė automobilį „Fiat Multipla“ baltarusiškais numeriais. Ši vieta yra netoli sienos su Baltarusija.

Vairuotojas, 32-ejų Baltarusijos pilietis, turėjo tvarkingus asmens ir mašinos dokumentus. Lietuvoje jis buvo teisėtai ir iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad vyras nieko draudžiamo negabena.

Vis dėlto pasieniečiams kilo įtarimų, todėl „Fiat Multipla“ buvo nukreiptas į netoliese įsikūrusią Aleksandro Barausko užkardą. Čia yra sąlygos detaliai patikrai.

Jos metu paaiškėjo, kad keturiuose „Fiat Multipla“ dujų balionuose yra 2732 pakeliai cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais. Mašina važiavo varoma benzinu.

Baltarusiui Varėnos pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Ją nagrinės Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmai. Užsieniečiui gresia bauda nuo 4 iki 6 tūkst. eurų bei 2000 m. laidos automobilio konfiskavimas.

Po apklausos, įteikę šaukimą atvykti į teismą, pasieniečiai baltarusį paleido.

GALERIJA

  • Baltarusio planas pravežti kontrabandą žlugo dėl degalų
  • Baltarusio planas pravežti kontrabandą žlugo dėl degalų
  • Baltarusio planas pravežti kontrabandą žlugo dėl degalų
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

velnes

koks jusu reikalas ka mes rukom eikit nahui jus

Makas

Tai jau reiktu kokia nota batkai iteikti. Kiek is tos belarusijos gali plusti kontrabanda? Gal specialiai tai vykdoma? Kaip cia yra, batka?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS