Cigaretes gabenusio baltarusio laukia teismas | KaunoDiena.lt

CIGARETES GABENUSIO BALTARUSIO LAUKIA TEISMAS

  • 0

Švenčionių rajone pasieniečiams įkliuvo Baltarusijos pilietis, automobiliu gabenęs 3,5 tūkst. kontrabandinių rūkalų pakelių.

Taip jis sužinojo, kaip veikia Lietuvos sienos apsaugos sistema, o netrukus dar sužinos, kaip Lietuvoje vyksta teismai.

Trečiadienio popietę VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai ties Vaiciukiškės kaimu Švenčionių rajono kelyje Zablatiškė – Švenčionėliai pastebėjo dideliu greičiu važiuojantį automobilį „Audi A4“ su lietuviškais registracijos numeriais. Sustabdę patikrinti automobilį, VSAT pareigūnai nustatė, kad „Audi A4“ yra išregistruotas. Jį vairavo 39-erių Baltarusijos pilietis.

Jis gabeno 3500 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Kaimyninės šalies pilietis įvykio aplinkybėms nustatyti ir administraciniam protokolui surašyti buvo pristatytas į Ignalinos pasienio rinktinę. Už neteisėtą akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką baltarusiui pradėta administracinė teisena. Teismas jam gali skirti baudą nuo 4 iki 6 tūkst. eurų ir konfiskuoti „Audi A4“. Pasieniečiai užsieniečiui įteikė šaukimą atvykti į bylos nagrinėjimą ir paleido.

Automobilis ir cigaretės ir saugomi Ignalinos pasienio rinktinėje.

VSAT primena, kad už vertingą informaciją apie nusikalstamas veikas, kuriomis daroma žala valstybei, asmenys gali gauti piniginį atlygį. Pasieniečiai laukia tokių pranešimų apie kontrabandos ar korupcijos atvejus. Pranešėjui už tai gali būti atlyginama iki 14 tūkst. eurų, todėl asmenys, turintys vertingos informacijos, kviečiami būti aktyvūs ir pilietiški.

Informaciją apie tai pasieniečiai ragina teikti visą parą veikiančiu nemokamu anoniminiu pasitikėjimo telefonu 8 800 10 112. Suteikti tokius duomenis taip pat galima naudojantis pasieniečių interneto svetainėje www.pasienis.lt esančia pranešimo forma ar kitu pranešėjui priimtinu būdu.

 

GALERIJA

  • Cigaretes gabenusio baltarusio laukia teismas
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS