Gausus sniegas kontrabandininkų negąsdina, o pasieniečiams – padeda juos susekti | KaunoDiena.lt

GAUSUS SNIEGAS KONTRABANDININKŲ NEGĄSDINA, O PASIENIEČIAMS – PADEDA JUOS SUSEKTI

  • 1

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams darbą lengvina gausiai iškritęs sniegas. Jame palikti žmogaus pėdsakai Varėnos pasieniečius atvedė iki Šalčininkų, kur sučiuptas vietos gyventojas su 1 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

VSAT duomenimis, pirmadienio vakare Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai, vykdydami tarnybą Milvydų kaimo (Šalčininkų rajone) apylinkėse, netoli valstybės sienos, pastebėjo sniege paliktus žmogaus pėdsakus. Jais pasieniečiai sekė apie pusantro kilometro į Lietuvos gilumą, link Šalčininkų. VSAT pareigūnai pastebėjo ir tuojau pat sulaikė vyrą su nešuliu, apsuktu skaidria polietileno plėvele. Paaiškėjo, kad sulaikytasis – 34-erių Šalčininkų gyventojas, jau ir anksčiau su baltarusiškais rūkalais įkliuvęs ir baudos neišvengęs.

Įkalčių prispaustam šalčininkiečiui ir šį kartą teko prisipažinti, kad senojo „verslo“ jis neatsisakė. Kontrabandininką ir jo nešulį VSAT pareigūnai pristatė į Tribonių pasienio užkardą. Ten paaiškėjo ryšulio turinys – 1 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką šalčininkiečiui pradėta administracinė teisena. Po apklausos pasieniečiai jį paleido. Kontrabandos gabentojui įteiktas šaukimas už poros savaičių atvykti į minėtą pasienio užkardą, kai ten bus nagrinėjama jo administracinė byla. Čia laikinai saugomos ir sulaikytos cigaretės.

GALERIJA

  • Gausus sniegas kontrabandininkų negąsdina, o pasieniečiams – padeda juos susekti
  • Gausus sniegas kontrabandininkų negąsdina, o pasieniečiams – padeda juos susekti
  • Gausus sniegas kontrabandininkų negąsdina, o pasieniečiams – padeda juos susekti
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Siulau

Konfiskuotas cigaretes ir narkotikus ukrams isvezt kaip parama

SUSIJUSIOS NAUJIENOS