Iš girtaujančių radviliškiečių paimta mažametė | KaunoDiena.lt

IŠ GIRTAUJANČIŲ RADVILIŠKIEČIŲ PAIMTA MAŽAMETĖ

  • 0

Atsakingų tarnybų atstovams aptikus sunkiai apgirtusius tėvus su mažamete, mergaitė paimta iš šeimos, pirmadienį pranešė Kalėjimų departamentas.

Praėjusią savaitę į probacijos tarnybos pareigūnus telefonu kreipėsi Radviliškio parapijos bendruomenės socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja, ji paaiškino, kad lankosi šeimoje, kuri įrašyta į socialinės rizikos grupės šeimų, auginančių vaikus, apskaitą. Socialinė darbuotoja informavo pareigūnus turinti informacijos, kad šioje šeimoje girtaujama, nes į namus grįžo neblaivus už smurtavimą artimoje aplinkoje nuteistas bei Šiaulių probacijos tarnybos priežiūroje esantis 49-erių metų R. K. Šis vartoja alkoholį ir triukšmauja.

Probacijos skyriaus pareigūnai, reaguodami į informaciją, nedelsdami nuvyko į R. K. gyvenamąją vietą, kur aptiko neblaivius sugyventinius ir kartu su jais buvusią mažametę dukrą.

Apie įvykį informuoti policijos pareigūnai, jie R. K. ir jo sugyventinei I. L. nustatė sunkų, daugiau nei 3 prom. girtumą.

Apie tai informuota Vaiko teisių apsaugos tarnyba, mergaitė buvo paimta iš tėvų ir perduota močiutės priežiūrai. Sprendžiamas klausimas dėl mergaitės paėmimo iš šeimos.

Kalėjimų departamentas atlieka tyrimą dėl Kėdainių probacijos specialistų, kurių priežiūroje buvo Gediminas Kontenis, įtariamas žiauriai sumušęs mažametį sugyventinės sūnų, kuris nuo sužalojimų mirė. Teisingumo ministerija savo ruožtu nusprendė laikinai neskirti Šiaulių tardymo izoliatoriaus vadovu konkursą į šias pareigas laimėjusio Kauno apygardos probacijos tarnybos vadovo Sauliaus Rajunčiaus, nes jam pavaldus yra Kėdainių probacijos skyrius.

Po nusikaltimo Kėdainiuose penkių Lietuvos probacijos tarnybų vadovams nurodyta per mėnesį patikrinti visas bylas, patiems įvertinti, ar nėra klaidų, kurias galima vertinti, kaip teisės aktų pažeidimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS