Grasinimai sprogimais nesiliauja – gauta dar 2 tūkst. laiškų | KaunoDiena.lt

GRASINIMAI SPROGIMAIS NESILIAUJA – GAUTA DAR 2 TŪKST. LAIŠKŲ

  • 28

Trečiadienio naktį įvairios Lietuvos įstaigos, įmonės, organizacijos vėl gavo elektroninius laiškus, juose rusų kalba grasinama susprogdinti jas, konkretus laikas nenurodomas.

Laiškai išsiųsti maždaug 2 tūkstančiais adresų, gauti iš penkių skirtingų elektroninių pašto adresų apie 2-3 valandą nakties, pranešė Policijos departamentas.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad dėl šių pranešimų įstaigos apie 900 kartų kreipėsi į policiją, kol kas jokių įtartinų daiktų nerasta.

„Grėsmės lygis išlieka nepasikeitęs, prašome vieningai laikytis bendrų policijos ir Nacionalinio krizių valdymo centro rekomendacijų, atsakingos tarnybos dirba pilnu pajėgumu“, – rašoma policijos pranešime.

Policija prašo toliau vadovautis antradienį atnaujintomis rekomendacijomis ir konsultuotis su policija telefonu 8 700 60 000, nenutraukti vykdomų veiklų.

Skubiu pagalbos telefonu 112 patariama skambinti tik tuomet, jei apžiūrėjus patalpas ir teritoriją, randamas įtartinas objektas.

Įstaigoms ir organizacijoms siūloma dar kartą peržiūrėti savo evakuacijos planus, įsivertinti juos, išbandyti, kaip jie veikia praktikoje.

Nuo penktadienio Lietuvos įstaigos jau gavo tūkstančius elektroninių laiškų su netikrais grasinimais apie neva padėtus sprogmenis mokyklose, vaikų darželiuose, savivaldybių pastatuose, tokie pranešimai pasipylė ir Latvijoje bei Estijoje.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė antradienį paskelbė, kad tai yra kibernetinė ataka regiono mastu. Nacionalinio krizių valdymo centro vadovas Vilmantas Vitkauskas patvirtino, kad atakos siejamos su Rusija.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Eleonora

I rusu darźiali siunčia irgi, or mokykla Klaipedoje

Ar nors vienai rusiškai ar lenkiškai mokyklai

Atsiųstas nors vienas toks grasinimas? Labai abejoju.

visas

blogis koncentruojasi sionsatanystu bunkepiuose su visa saika padaru biorobotu pppz=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS