Ignalinos rajone cigarečių kontrabandą gabeno lietuviai ir baltarusiai | KaunoDiena.lt

IGNALINOS RAJONE CIGAREČIŲ KONTRABANDĄ GABENO LIETUVIAI IR BALTARUSIAI

  • 0

Pasieniečiai sulaikė cigarečių kontrabandą ir su ja, įtariama, susijusius keturis lietuvius ir baltarusius, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Penktadienį vakare VSAT Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos ir Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Ignalinos rajono Panižiškės kaimo prieigose, apie 70 metrų nuo kelio Ceikiniai – Ignalina, pastebėjo įtartiną asmenį. Jis iki šios vietos pamiškėje atėjo pėsčias, prieš tai išlipęs nuo keliu nuvažiavusio automobilio „Volkswagen Passat“.

Vyras, kaip vėliau paaiškėjo, 28-erių Ignalinos rajono gyventojas, dairydamasis ėjo prie pamiškėje šakomis užmaskuotų į polietileno plėvelę apvyniotų dėžių.

Į šią vietą netrukus atvažiavo automobilis „Volkswagen Caddy“, iš kurio išlipo dar du vyrai. Pasieniečių stebima trijulė pradėjo krauti dėžes į automobilį. Pastebėję artėjančius VSAT pareigūnus, krovikai pasileido bėgti, pasieniečiai du iš trijų vyrų prisivijo. Kadangi bėgliai aktyviais veiksmais bandė išvengti sulaikymo, VSAT pareigūnai juos tramdė panaudodami kovinės savigynos veiksmus ir surakindami antrankiais. Kaip paaiškėjo, sulaikytieji – 43-ejų ir 33-ejų Baltarusijos piliečiai. Pirmam prie dėžių pasirodžiusiam Ignalinos rajono gyventojui tąkart pavyko pasprukti į mišką.

Iš viso šioje vietoje pasieniečiai dėžėse rado 17 tūkst. 498 pakelius cigarečių „NZ Gold Super Slims“ be akcizo ženklų, pagamintų Baltarusijoje. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra daugiau kaip 50 tūkst. eurų.

VSAT Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Atlikdami tolesnius paieškos veiksmus pasieniečiai skirtingose Ignalinos rajono vietovėse dar sulaikė du lietuvius. Tai – iš įvykio vietos pasprukęs 28-erių Ignalinos rajono gyventojas bei su sulaikyta kontrabanda, įtariama, susijęs 42-ejų Švenčionių rajono gyventojas.

Keturi sulaikytieji buvo uždaryti į areštinę. Lietuviai vėliau iš jos paleisti skyrus kardomąsias priemones dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Baltarusius teismas leido suimti mėnesiui.

GALERIJA

  • Ignalinos rajone cigarečių kontrabandą gabeno lietuviai ir baltarusiai
  • Ignalinos rajone cigarečių kontrabandą gabeno lietuviai ir baltarusiai
  • Ignalinos rajone cigarečių kontrabandą gabeno lietuviai ir baltarusiai
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS