Įkliuvo kyšius siūlę vairuotojai: nei 20, nei 50 eurų pareigūnų nesuviliojo | KaunoDiena.lt

ĮKLIUVO KYŠIUS SIŪLĘ VAIRUOTOJAI: NEI 20, NEI 50 EURŲ PAREIGŪNŲ NESUVILIOJO

  • 1

Per pastarąsias dienas į teisėsaugininkų akiratį pakliuvo du nesąžiningi vairuotojai. Vienas jų keliavo su netvarkingais dokumentais, kitas vežė dar ir neaiškios kilmės drabužių krovinį. Pastarasis pažeidėjas dar ir sugebėjo kyšį pasiūlyti kartu su muitinės mobiliosios grupės ekipažu patruliavusiam Muitinės departamento Imuniteto tarnybos pareigūnui.

Muitinės mobiliosios grupės į savo ekipažus nuolat priima Imuniteto tarnyboje dirbančius kolegas. Todėl bet kuris vairuotojas, sustabdytas šalies viduje, niekada negali žinoti, ar jo nestebi papildomos su korupcija kovojančių pareigūnų akys.

Kelyje Lazdijai−Seinai patruliavęs būtent toks ekipažas patikrinti sustabdė mikroautobusą „MB Sprinter“. Paprašytas pateikti dokumentus „sprinterio“ vairuotojas, galimai siekdamas nuslėpti gabenamą neaiškios kilmės komercinį krovinį, kartu su jais pateikė ir 20 eurų kupiūrą.

Vairuotojas, matyt, jautė, kad muitininkai gali domėtis, kas vežama jo mikroautobuse, ir žinodamas, kad gabena krovinį be dokumentų, tikėtina nusprendė „nusipirkti“ pareigūnų palankumą, pasiūlydamas 20 eurų. O papirkti pabandė būtent muitinės Imuniteto tarnybos pareigūną, tuo metu patruliavusį kartu su kolegomis.

Pasak pareigūnų, kelyje sustabdyti sąžiningi vairuotojai, gabenantys legalius krovinius, paprastai nepuola kaišioti pinigų pareigūnams, todėl įbrukta dvidešimtinė muitininkams išdavė ir tai, kad „sprinterio“ viduje gali būti ir kažko, ką vairuotojas norėjo nuslėpti.

Netrukus paaiškėjo, kad mašinoje – 360 vnt. vyriškų marškinių ir 148 vnt. moteriškų palaidinių, gabenamų be jokių dokumentų.

Tokie kroviniai visada kelia daug įtarimų – drabužiai gali būti vogti arba įsigyti nelegalioje rinkoje, nuslėpus mokesčius, ir, galimai, skirti parduoti turgavietėse ar kitaip nelegaliai realizuoti.

Jokių krovinio legalumą patvirtinančių įsigijimo dokumentų nei krovinio gabentojas, nei kartu su juo vykusi keleivė pateikti negalėjo, todėl visą neaiškios kilmės drabužių krovinį muitininkams teko sulaikyti.

Kitam vilkiko vairuotojui taip pat nepavyko išsisukti siūlant kyšį muitininkams. Netoli Klaipėdos sustabdytas baltarusis muitinės mobiliosios grupės pareigūnams negalėjo pateikti visų reikalingų kelionės dokumentų ir tikėjosi išsisukti bandydamas „susitarti“ su pareigūnais.

Čiužinių krovinį iš Kauno į Švediją turėjęs gabenti vyriškis du kartus buvo įspėtas nebandyti siūlyti pinigų muitininkams, jam buvo paaiškinta, kad už tai jam gresia baudžiamoji atsakomybė, tačiau paprašytas pateikti pasą duomenims suforminti, vis tiek į asmens dokumentą įdėjo 50 eurų. Tačiau toks atkaklumas baltarusio ne tik neišgelbėjo, bet ir įklampino dar giliau.

Tiek drabužių krovinį be įsigijimo dokumentų gabenusiam, tiek atkakliai pinigus pareigūnams siūliusiam baltarusiui teks pabendrauti su teisėsaugininkais. Dėl abiejų įvykių Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl papirkimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 4 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Juozukas

Gėda pelėda. Redaktoriau, jei žinios autoriai tėra fizikos bakalariato 2 kurso studentai, kurie nežino kaip rašyti : NESUVILIOJO (teisingai) ar NESUVYLIOJO (klaidingai), tai tamsta esi irgi netoli pažengęs. Net filologų trečiakursis pavadinime tokios klaidos nepraleistų... Sekmės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS