Internautai ūžia: jaunuolis trenkė garbaus amžiaus vyrui, bet motina sūnų gina | KaunoDiena.lt

INTERNAUTAI ŪŽIA: JAUNUOLIS TRENKĖ GARBAUS AMŽIAUS VYRUI, BET MOTINA SŪNŲ GINA

  • 35

Ketvirtadienį socialiniuose tinkluose pasklido vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas prieš senolį Šiauliuose smurtavęs jaunuolis. Nors feisbuke internautai piktinosi dėl tokio paauglio elgesio, jaunuolio mama pareigūnams pateikė kitokią, sūnų ginančią versiją.

Vaizdo įraše matyti, kaip garbaus amžiaus vyriškis sėdi stotelėje, o prie jo priėjęs paauglys be gailesčio trenkia senoliui per veidą.

Internautai jaunuoliui negailėjo kritikos strėlių dėl tokio elgesio, o įvykiu susidomėjo ir Šiaulių policija.

„Sulaukėme daugybės pranešimų apie minėtą įvykį, todėl pranešame, kad policijos pareigūnai šiuo metu tikslina informaciją ir renka medžiagą dėl dviejų dalykų: dėl jaunuolio smurto prieš senolį ir dėl internete pasipylusių skatinimų panaudoti smurtą, sumušti nusikalstama veika įtariamą nepilnametį. Kadangi komentaruose buvo nurodoma jaunuolio pavardė ir gyvenamoji vieta, jo mama kreipėsi į policiją, prašydama apginti“, – situaciją komentavo Šiaulių pareigūnai.

Policijos pranešime teigiama, kad šis įvykis, anot nepilnamečio mamos, įvyko prieš ketverius metus. „Smurtavimą prieš senolį telefonu nufilmavo tai daryti paskatinęs jos sūnaus draugas. Dabar jaunuoliai susipyko ir draugas filmuotą medžiagą išplatino“, – apie jaunuolio mamos pateiktą versiją informavo pareigūnai.

Tokia paauglio mamos pozicija internautus įsiutino dar labiau. „Vis tiek ponaitis dabar lai atsako, ką padarė prieš kad ir ketverius metus!“ – piktinosi Ernesta.

„Būtų mano vaikas taip pasielgęs, pati nuvežčiau į policiją ir paprašyčiau skirti jam atitinkamą bausmę. Tada keliais liepčiau eiti pas tą senolį kokius dešimt kilometrų ir atsiprašyti“, – rašė internautė Inga.

Paaugliai – nebaudžiami?

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė portalo žurnalistams teigė, kad jeigu paaiškėtų, jog incidentas iš tiesų įvyko prieš ketverius metus, šis jaunuolis nubaustas nebūtų. „Jis yra nepilnametis. Jam tada buvo vienuolika metų. Jam negali taikyti jokios atsakomybės“, – teigė komunikacijos specialistė.

Kilo klausimas – vadinasi, paaugliai gali elgtis kaip išmano, tačiau už tai negali būti nubausti? „Taip, nes atsakomybė tenka jų tėvams“, – informavo G. Smagriūnienė.

Jeigu paaiškėtų, kad toks jaunuolio išpuolis prieš garbaus amžiaus vyrą įvyko ne prieš ketverius metus, o visai neseniai, paauglys vis tiek nesulauktų jokios bausmės. „Taip, jam dabar penkiolika metų. Baudžiamosios atsakomybės jokios. Dėl tėvų negaliu atsakyti – sunku vertinti. Pareigūnai turi su juo dar pasišnekėti, kas ir kaip buvo. Nebent būtų klausimas dėl administracinės atsakomybės, jeigu įvyko šiemet“, – situaciją komentavo G. Smagriūnienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Lt

Dabar mamytei dar byla , uz melagingus parodymus

Oho

Kaip galima tokį žiaurų elgesį dangstyti? Mamyte ar neteks pačiai kada nuo savo sūnaus nukentėti?

Anonimas

Muzika grojanti išleista prieš vienerius metus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS