Kalinimo įstaigose – kratos | KaunoDiena.lt

KALINIMO ĮSTAIGOSE – KRATOS

  • 3

Balandžio mėnesį įkalinimo įstaigose vykdomi tiksliniai patikrinimai, jais siekiama užkardyti ir sumažinti narkotikų patekimą ir vartojimą pataisos namuose.

Alytaus pataisos namų nuteistųjų gyvenamosiose patalpose, tikslinių kratų metu rasti ir paimti 10 birios medžiagos ryšulėlių. Įtariama, kad tai narkotinės ar psichiką veikiančios medžiagos. Jų bendras svoris – apie 19 gramų. Taip pat rastos ryšių priemonės, pranešė Kalėjimų departamentas.

Siekiant surasti ir paimti nuteistiesiems draudžiamus turėti daiktus, ketvirtadienį Kybartų pataisos namuose vykdytas tikslinis patikrinimas, jame dalyvavo Alytaus, Marijampolės, Kybartų pataisos namų ir Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos kinologai ir jų tarnybiniai šunys Piranija, Karatas, Era, Saira ir Pipiras. Gyvūnai dresuoti narkotinių bei psichotropinių medžiagų paieškai.

Kratos metu narkotinių medžiagų neaptikta, tačiau surasta 20 litrų alkoholio raugo, mobiliojo ryšio telefonų priedai, adatos ir kiti daiktai, jie  nenumatyti nuteistiesiems leidžiamų įsigyti ir turėti daiktų sąraše.

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnai per patikrinimus trečiadienį rado šalia priežiūros bokštelio permestus du paketus. Juose buvo apie 500 gramų rudos spalvos, neaiškios kilmės, specifinį kvapą skleidžiančios medžiagos. Įtariama, kad tai narkotikai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ketvirtadienį atlikę kratą Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos gamybinės zonos katilinės patalpose, pareigūnai rado savadarbį naminės degtinės aparatą bei apie 15 litrų alkoholio raugo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

UPS

"Vargseliai",o jus dar ir malonumus is ju atimat.Ar tik nepasiskus vel Strazburui,ar neteks patiems isvirti naminukes ir nunesti "vargsams nuskriaustiesiems",juk pazeideti zmogaus teise i linksma gyvenima.Matosi,kaip jie ten yra "suvarzyti",kad sugeba mini fabrikelius susikonstruot ir pan.

To mafija

Taigi ir pats juos renki,o jeigu rimtai tai kol jų neišrenkam tai jie visi grąžūs,dailūs ir pūkuoti,bet pripuolę prie lovio greitai pasikeičia ir yra kaip yra.Taigi ką beišrinktum situacija nepaskeis,nes visi jie žiūri tik savo naudos.

mafija

as niekaip nesuprantu,kas tai?Ar bausmes atlikimo vieta,ar viesnamis?visa tai rodo kas valdo valstybe.Prezidentas,Seimas,Vyriausybe apsimeta kad viskas gerai ir tai nuo pat pradzios.ka renkam atstovauti,mus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS