Keleivių bagaže – ginklai, narkotinės medžiagos ir sprogmenys | KaunoDiena.lt

KELEIVIŲ BAGAŽE – GINKLAI, NARKOTINĖS MEDŽIAGOS IR SPROGMENYS

  • 1

Keleiviai pernai į lėktuvus šalies oro uostuose mėgino įsinešti šovinių, narkotikų, taip pat šaltųjų ginklų.

Lietuvos oro uostų sudarytame pavojingiausių objektų, kuriuos keleiviai mėgino įsinešti į lėktuvus, sąraše – koviniams veiksmams tinkamas peilis, kuoka, kokainas, taip pat specialiąsias tarnybas sukėlęs kovinės granatos muliažas.

Lietuvos oro uostų saugos ir saugumo veiklos koordinatorius Ričardas Martinaitis teigia, kad tarp neleistinų radinių – nemažas kiekis šovinių, ketinti keleivio vežti į Turkijos Antalijos kurortą pernai rugpjūtį.

Anot pranešimo, dar vienas draudžiamas objektas, kurį pernai prieš Kalėdas vienas keleivių į lėktuvo saloną norėjo įsinešti Vilniaus oro uoste – senovės karių ginkluotę primenanti kuoka.

Ketinimai nelegaliai vežtis ginklus, šaudmenis bei narkotines medžiagas gali baigtis baudžiamąja atsakomybe.

„Šios kuokos išvaizda gali sukelti šypseną, tačiau bandymus skraidinti panašius daiktus vertiname labai rimtai. Kaip ir 2-oje sąrašo vietoje atsidūrusį maišelį kokaino. Ketinimai nelegaliai vežtis ginklus, šaudmenis bei narkotines medžiagas gali baigtis baudžiamąja atsakomybe“, – perspėja R. Martinaitis.

Valstybės įmonės atstovai kaip rimčiausią incidentą vertina pernai birželį vieno keleivio iš Norvegijos rankiniame lagamine aptiktą „granatą“ – kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo norvego įsigytas lietuvių menininko Sauliaus Vaitiekūno meno kūrinys. Aptikę radinį, saugumo darbuotojai su policijos pareigūnais buvo evakavę keleivių terminalą.

Pasak R. Martinaičio, dažniausiai keleiviai susiduria su nežinia, kaip skraidinti įprastus daiktus: saugumo taisyklės neleidžia rankiniame bagaže skraidinti peilių ir žirklių, jei jų geležtės – ilgesnės nei 6 centimetrų. Tuo metu įrenginių ličio baterijos gali būti skraidinamos tik rankiniame bagaže. Taisyklės taip pat visiškai draudžia skraidinti lėktuvais stipresnius nei  70 laipsnių alkoholinius gėrimus.

Keleiviams patariama pasidomėti taisyklėmis prieš skrendant, o jei draudžiamų vežti daiktų šie negali perduoti lydintiems artimiesiems, kai kuriuos, pavyzdžiui, kosmetiką ar maistą, galima paaukoti į „Maisto banko“ dėžę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Čia dar žiūrint ant ko papulsi. Debilai chocholai atėmė net šveicarišką mini peiliuką su 3 ar 4 cm ilgo geležtėle ir žirklutėmis nagams karpyti . Lyg su jomis ką gali papjauti ar net nuversti Porošenką ....o švedai visai nekreipė dėmesio net į žymiai didesnį lagamine tiesiog pamirštą Victorinox peiliuką. Mėgsta tos tarnybos kai kada patriesti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS