Konfiskuota 12,8 tūkst. pakelių nelegalių ukrainietiškų rūkalų | KaunoDiena.lt

KONFISKUOTA 12,8 TŪKST. PAKELIŲ NELEGALIŲ UKRAINIETIŠKŲ RŪKALŲ

Aptikę Rygos gyventojo vežamas nelegalias ukrainietiškas cigaretes, Šiaulių apskrities pareigūnai atliko apie dešimt kratų Šiauliuose, Akmenėje, Šiaulių ir Joniškio rajonuose. Jų metu rasta daugiau nelegalių ukrainietiškų rūkalų.

Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnus, kontroliuojančius kontrabandinių rūkalų patekimą į Šiaulių apskritį,rugpjūčio pradžioje vienas tyrimas atvedė į Joniškio rajoną.

Turėdami informacijos apie galimą neteisėtą cigarečių gabenimą, jie Martyniškių kaime sustabdė iš Latvijos atvažiavusio Rygos gyventojo vairuojamą automobilį „Audi A6“. Informacija pasitvirtino – automobilio salone ir bagažinėje kriminalistai rado Lietuvos banderolėmis nepažymėtus 5000 pakelių ukrainietiškų cigarečių „Klass“.

Jų rinkos vertė siekia beveik 9,5 tūkstančio eurų. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, 55 metų Latvijos pilietis atsidūrė areštinėje. Vyras, siekdamas išvengti atsakomybės, gynėsi, kad cigaretės esančios ne jo, jis esąs tik samdytas jų pervežėjas. Po 10 dienų cigarečių vežėjas iš areštinės buvo paleistas, pritaikius jam kitą, su laisvės atėmimu nesusijusią kardomąją priemonę. Teismo jis laukia savo gyvenamojoje vietoje.

Tęsdami tyrimą, Šiaulių pareigūnai atliko kratas galimuose kontrabandinių rūkalų platinimo taškuose, kuriuos turėjo pasiekti šios cigaretės.

Daugumoje jų kontrabandinių rūkalų buvo rasta. Iš viso kratų metu buvo paimta 7800 pakelių cigarečių, nepažymėtų Lietuvos banderolėmis.

Šiaulių miesto, Šiaulių ir Joniškio rajonų bei Akmenės gyventojams, pas kuriuos per kratas buvo rasta baltarusiškų ir ukrainietiškų cigarečių, taip pat laukia atsakomybė už akcizais apmokestinamų prekių laikymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Čiubaka

Blem, tokių dar nerūkiau....

...

Oi, sulauksim Porošenkos notos...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS