Kontrabandą baltarusis slėpė ir automobilio akumuliatoriuje | KaunoDiena.lt

KONTRABANDĄ BALTARUSIS SLĖPĖ IR AUTOMOBILIO AKUMULIATORIUJE

  • 1

Šumsko punkte pasieniečiai ir muitininkai sulaikė į Lietuvą vykusį Baltarusijos pilietį.

Vyras "Mercedes-Benz S320" markės automobilio slėptuvėse nelegalių rūkalų gabeno už daugiau kaip 7 tūkst. eurų.

Trečiadienį Kenos pasienio užkardos pareigūnams bei muitininkams kilo įtarimų, kad per Šumsko punktą iš Baltarusijos į Lietuvą vykusiu automobiliu "Mercedes-Benz S320" gali būti gabenamos neteisėtos prekės. Mašiną Baltarusijos numeriais vairavo 31 metų šios šalies pilietis.

Nuspręsta automobilį patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Paaiškėjo, kad "Mercedes-Benz S320" yra sumaniai įrengtos slėptuvės kontrabandai gabenti. Iš perdaryto akumuliatoriaus, sumontuoto dvigubo dugno ir įrengtos specialios ertmės po priekiniais sparnais pareigūnai ištraukė 2470 pakelių cigarečių "NZ Gold", "Queen Menthol" ir "Queen Azure" su Baltarusijos banderolėmis.

Tokio krovinio vertė, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 7 tūkst. eurų.

Dėl kontrabandos muitininkai pradėjo administracinio nusižengimo teiseną. Baltarusiui gresia bauda nuo 2700 iki 6000 eurų bei  "Mercedes-Benz S320" konfiskavimas. Automobilį muitininkai, kurie tiria šį įvykį, įvertino 3000 eurų.

Prieš porą savaičių Šumsko punkte dirbę pasieniečiai panašiai demaskavo kitą Baltarusijos pilietį, kontrabandines cigaretes gabenusį automobilio "Peugeot 206" slenksčiuose, sparnuose, durelėse ir dvigubame dugne. Tąkart užsienietis tokiu būdu į Lietuvą bandė įvežti 2120 pakelių baltarusiškų rūkalų.

GALERIJA

  • Kontrabandą baltarusis slėpė ir automobilio akumuliatoriuje
  • Kontrabandą baltarusis slėpė ir automobilio akumuliatoriuje
  • Kontrabandą baltarusis slėpė ir automobilio akumuliatoriuje
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

germanas is Germanijos

tai akumuliatoriuje irgi buvo vietoj rugsties sigaretes sudetos,ir akumas veike?Nu to dar nesu girdejes,stai ka daro 21 Amzius,sigaretes yra visagalios.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS