Kontrabandinius rūkalus baltarusis gabeno slėptuve ant ratų paverstu visureigiu | KaunoDiena.lt

KONTRABANDINIUS RŪKALUS BALTARUSIS GABENO SLĖPTUVE ANT RATŲ PAVERSTU VISUREIGIU

  • 1

Kenos užkardos pasieniečiams įkliuvo Baltarusijos pilietis, mašinos degalų bake ir dvigubame dugne įrengtose slėptuvėse gabenęs neteisėtą cigarečių krovinį. Rūkalų kontrabandininką patikros metu išdavė jaudulys.

Šeštadienį ryte VSAT Vilniaus rinktinės Kenos pasienio užkardos veikimo teritorijoje pasieniečiai ties Vilniaus rajono Kalvelių kaimu patikrinti sustabdė automobilį „Volkswagen Toureg“ baltarusiškais numeriais. Ši vieta yra netoli sienos su Baltarusija.

Vairuotojas, 37-erių Baltarusijos pilietis, turėjo tvarkingus asmens ir mašinos dokumentus, tačiau pateikdamas juos akivaizdžiai jaudinosi. Nuspręsta jo automobilį patikrinti Medininkų punkte, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Atlikus transporto priemonės patikrinimą rentgeno aparatu paaiškėjo, kad perdarytame visureigio dugne ir degalų bake yra įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai ištraukė 1380 pakelių cigarečių „Parliament Night“, ,,Parliament Aqua” ir ,,Nz Gold” su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką baltarusiui Kenos pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Ją nagrinės Vilniaus apylinkės teismas. Užsieniečiui gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų bei automobilio konfiskavimas.

Po apklausos įteikę šaukimą atvykti į teismą pasieniečiai baltarusį paleido. „Volkswagen Toureg“ ir cigaretės saugomi Kenos pasienio užkardoje.

GALERIJA

  • Kontrabandinius rūkalus baltarusis gabeno slėptuve ant ratų paverstu visureigiu
  • Kontrabandinius rūkalus baltarusis gabeno slėptuve ant ratų paverstu visureigiu
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vikce

kontrabandinis parlamentas... wow, turbut kas ji ruko vazineja su lizingine masina + padielka armani treningai + mama ant dyzelio paskolina. As apakes rimtai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS