Kultūrininką nuteisė už smurtą | KaunoDiena.lt

KULTŪRININKĄ NUTEISĖ UŽ SMURTĄ

Buvusiam Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjui Vygantui Rekašiui nepavyko įrodyti savo nekaltumo. Lietuvos Aukščiausiasis teismas atmetė kultūrininko skundą ir konstatavo, jog palangiškis teisingai nuteistas už smurtą.

O smurto griebtasi 2014 m. gruodžio 31-ąją. Konfliktas kilo tarp V.Rekašiaus ir tuomečio Palangos kultūros centro direktoriaus Žilvino Kažio.

Kumščiais mojavusiam V.Rekašiui buvo nepalankios tiek žemesnės, tiek aukštesnės instancijos teismų nutartys.

Palangiškio nepagailėjo ir Lietuvos Aukščiausiasis Teismas. Jis paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo V.Rekašius buvo įpareigotas keturis mėnesius nuo 22 val. iki 6 val. ryto laiką leisti namuose.

Iš V.Rekašiaus nukentėjusiajam priteista 52,4 euro turtinės žalos, 1,2 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų, iš kaltininko priteista ir 700 eurų neturtinei žalai atlyginti.

Teisiniai ginčai tarp dviejų vyrų tęsėsi daugiau nei trejus metus.

2015-ųjų sutiktuvių išvakarėse kultūros šventovėje, Palangos kurhauze, V.Rekašius kumščiais puolė esą jo žmoną įžeidusį Ž.Kažį.

Konfliktas kilo dėl sutapusių smuikininko Martyno Švėgždos von Bekkerio ir atlikėjo Donato Montvydo repeticijų.

Šioms scenos žvaigždėms, kaip ir kitiems atlikėjams, teko net vykti į teismo posėdžius duoti parodymų.

Ž.Kažio manymu, repeticijų laiką ir kitas darbines smulkmenas turėjo suderinti Kurhauzo salės administratorė Diana Rekašienė.

Teisme liudyta, kad Ž.Kažys paprašė prodiuserio Martyno Tylos nutraukti repeticiją ir pats padėjo nurinkti įgarsinimo aparatūrą.

Staiga į salę besiplūsdamas įsiveržė pylos gavusios D.Rekašienės vyras V.Rekašius ir puolė kumščiais Ž.Kažį.

Pats V.Rekašius teisme aiškino, jog Ž.Kažį tik patampė už striukės skvernų.

Tačiau atlikėjai teisme liudijo, jog vyras griebė Ž.Kažį už atlapų ir kelis kartus kumščiu smogė į veidą.

Šios istorijos dalyviai po konflikto pasakojo, kad nesusipratimas dėl repeticijų iš esmės jau buvo išspręstas, tad valdininkui koncertų salėje tikrai nebuvo reikalo mojuoti kumščiais.

Pats V.Rekašius teisėjų kolegiją įtikinėjo, kad net nesuprato, už ką buvo nuteistas. Vyras skunde abejojo viešai išsakytais atlikėjų liudijimais ir aiškino, kad jie yra naudingi nukentėjusiajam.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

siūlau

Palanga - 2019m Europos kultūros sostinė

snukinduok

vienur snukius daužo, kitur idiotai sėdi. Palangoj snukdaužiai, Klaipėdos įstaigose - idiotai.

Tikrai

Rekašius gavo ko nusipelnė. Pagaliau jam atlyginta bent už dalį muštynių, kurias jis įvykdė! Ne vienas muzikantas nuo jo nukentėjo tiek fiziškai tiek morališkai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS