Mirus septynių mėnesių mažylei, tyrimas perkvalifikuotas į nužudymą | KaunoDiena.lt

MIRUS SEPTYNIŲ MĖNESIŲ MAŽYLEI, TYRIMAS PERKVALIFIKUOTAS Į NUŽUDYMĄ

Trečiadienį ligoninėje mirus septynių mėnesių mergaitei, dėl sunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo pradėtas tyrimas perkvalifikuotas į tyrimą dėl nužudymo.

„Ikiteisminis tyrimas perkvalifikuotas į nužudymą, Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio antrąją dalį“, – BNS sakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė spaudai Gabrielė Gendvilaitė.

Pasak jos, įtarimai mirusio kūdikio motinai bei jos sugyventiniui irgi bus perkvalifikuoti, iš įtarimų dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo į įtarimus dėl nužudymo. Antradienį teismas mergaitės motiną leido suimti vienai savaitei, o jos sugyventinį – penkioms paroms. Prokurorė prašė juos abu suimti vienam mėnesiui.

Septynių mėnesių mergaitė, kurios sumušimu įtariama motina ir jos sugyventinis, trečiadienį mirė Šiaulių ligoninėje. Anksčiau trečiadienį buvo pranešta, kad mergaitei konstatuota smegenų mirtis, tačiau jos gyvybė kurį laiką dar buvo palaikoma.

Septynių mėnesių mergaitė pirmadienio naktį atgabenta į ligoninę ištikta klinikinės mirties. Medikai įtarė, kad kūdikis buvo muštas ar smarkiai supurtytas, teisėsauga pateikė įtarimus septyniolikmetei mergaitės mamai ir jos sugyventiniui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS