Mokesčių vengusiai Telšių rajono bendrovei – nemalonumai: siūloma skirti per 110 tūkst. eurų baudų | KaunoDiena.lt

MOKESČIŲ VENGUSIAI TELŠIŲ RAJONO BENDROVEI – NEMALONUMAI: SIŪLOMA SKIRTI PER 110 TŪKST. EURŲ BAUDŲ

  • 1

Šiaulių apygardos prokuratūra prašo teismo Telšių rajono įmonę ir dvi jos vadoves pripažinti kaltomis dėl apgaulingo finansinius apskaitos tvarkymo bei skirti joms baudas.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, Šiaulių apygardos teismo prašoma procesą užbaigti baudžiamuoju įsakymu ir minėtus asmenis taip pat pripažinti kaltais dėl neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo siekiant išvengti mokesčių, kurių suma viršija 45 tūkst. eurų.

Pasak prokuratūros, taip valstybei padaryta didelė turtinė žala.

Prokuroras prašo kaltinamiesiems skirti baudas, o ne laisvės atėmimą atsižvelgdamas į tai, kad ikiteisminio tyrimo metu asmenys prisipažino padarę nusikaltimus, dėl to nuoširdžiai gailėjosi, atlygino valstybei padarytą daugiau nei 100 tūkst. eurų žalą.

Kaltinamiesiems prokuroras siūlo skirti daugiau nei 110 tūkst. eurų baudų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, per daugiau nei metus minėta įmonė, užsiimanti sveikatingumo įrangos gamyba ir pardavimu, išmokėjo savo darbuotojams beveik 100 tūkst. eurų finansinėje apskaitoje nenurodyto darbo užmokesčio bei be apskaitos dokumentų pardavė produkcijos už daugiau nei 250 tūkst. eurų.

Už šiuos nusikaltimus Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Ikiteisminio tyrimo metu Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai apklausė daugiau nei 30 asmenų, atliko kratas, ištyrė įmonės ūkinę finansinę veiklą, įvertino kaltinamųjų turimo turto teisėtumą, atliko kitus veiksmus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

100 000 vokeliuose...

buhaltere pamirso daryst kad cia PASKOLA... viskio dezutes ir paskolos rastelius .... skubos tvarka atgaline data kaip PSD atspausdisim... pakentekit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS